Tūkstančiai migrantų hondūriečių grįžo į tėvynę iš Gvatemalos

Keli tūkstančiai migrantų iš Hondūro, nesėkmingai mėginusių pasiekti JAV, antradienį grįžo į tėvynę iš Gvatemalos. Tai pranešė naujienų agentūra EFE.

Migrantai teigia bėgą nuo skurdo, nedarbo ir gaujų smurto, tačiau JAV muitinės ir pasienio apsaugos tarnybos komisaro pareigas einąs Markas Morganas įspėjo juos<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Migrantai teigia bėgą nuo skurdo, nedarbo ir gaujų smurto, tačiau JAV muitinės ir pasienio apsaugos tarnybos komisaro pareigas einąs Markas Morganas įspėjo juos<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2021, 9:32 AM

Gvatemalos policininkų ir kariškių veiksmai neleido migrantams palikti su Hondūru besiribojančio Čikimulos departamento teritorijos. Neturtingos Centrinės Amerikos šalies piliečiai ketino keliauti iki Meksikos ir JAV sienos. Mėgindami prasiveržti pro policijos ir kariuomenės kordonus, migrantai sausio 17 ir 18 dienomis sukėlė susirėmimus Vado Ondo rajone, per kuriuos Gvatemalos pareigūnai naudojo ašarines dujas ir gumines lazdas.

Pasak Gvatemalos migracijos tarnybos vadovo Guillermo Díazo, siekiant sustabdyti nelegalius migrantus, kelyje, vedančiame prie Meksikos sienos, buvo įrengta daugiau kaip 20 kontrolės punktų.

Praėjusių metų spalio pradžioje Gvatemalos valdžiai pavyko sustabdyti ir išsklaidyti maždaug 2 tūkst. migrantų iš Hondūro vilkstinę. Iš jų tik maždaug 100 žmonių pasiekė sieną su Meksika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?