Sprogdinimo Bagdade aukų padaugėjo iki 32, dar 110 žmonių sužeista

Bagdade dvigubos mirtininkų sprogdintojų atakos aukų ketvirtadienį padaugėjo iki 32, o dar 110 žmonių buvo sužeista, pranešė Irako sveikatos apsaugos ministerija.

 ​Bagdado centre ketvirtadienio rytą nugriaudėjus dviem sprogimams, žuvo mažiausiai šeši žmonės, dar 25 buvo sužeisti, pranešė policija.<br> AP/Scanpix nuotr.
 ​Bagdado centre ketvirtadienio rytą nugriaudėjus dviem sprogimams, žuvo mažiausiai šeši žmonės, dar 25 buvo sužeisti, pranešė policija.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2021, 11:00 AM, atnaujinta Jan 21, 2021, 3:27 PM

Pagal aukų skaičių šis išpuolis Irako sostinėje yra didžiausias per pastaruosius trejus metus.

Ministerija nurodė, kad visos aukos žuvo išpuolių vietoje ir kad dauguma sužeistųjų buvo išleisti, ligoninėse suteikus skubiąją pagalbą.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad pirmasis mirtininkas, atskubėjęs į turgų, pareiškė prastai besijaučiantis, kad aplink jį susirinktų žmonės. Tada jis detonavo savo sprogmenis.

Žmonėms susirinkus aplink aukas, savo bombą susprogdino antrasis užpuolikas, rašoma VRM išplatintame pranešime.

Naujienų agentūros AFP fotografas iš įvykio vietos pranešė, kad saugumo pajėgos atitvėrė teritoriją, kurioje mėtėsi krauju permirkę drabužiai.

Paramedikai stengėsi padėti nukentėjusiesiems, o Sveikatos apsaugos ministerija pranešė mobilizavusi medikus visoje sostinėje.

Ketvirtadienio ataka yra kruviniausias incidentas Bagdade nuo 2018 metų sausio, kai per mirtininko sprogdinimą Tajarano aikštėje žuvo daugiau nei 30 žmonių.

Per tarpkonfesinį konfliktą, alinusį šalį po JAV vadovautos invazijos 2003 metais, Bagdadą dažnai drebino savižudžių sprogdintojų išpuoliai.

Vėliau, džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IV) užėmus dideles šalies teritorijos dalis, sostinėje atakas rengdavo jo nariai.

Tačiau kai 2017 metų pabaigoje IV džihadistai buvo atremti, mirtininkų sprogdinimai Irako sostinėje tapo gana reti.

Bagdadą nuo sprogimų saugojusios sienos, kurios po JAV vadovautos invazijos atskyrė miesto rajonus ir pavertė jo gatves betono tarpekliais, buvo nugriautos, o kontrolės postai – pašalinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.