Izraelis išdavė Australijai buvusią mokytoją, kaltinamą vaikų tvirkinimu

Izraelio valdžia pirmadienį išdavė Australijai vieną buvusią mokytoją, ieškoma dėl 74 kaltinimų, susijusių su vaikų lytiniu išnaudojimu, po šešerius metus trukusio bylinėjimosi, paaštrinusio abiejų valstybių santykius.

 Izraelio valdžia pirmadienį išdavė Australijai vieną buvusią mokytoją, ieškoma dėl 74 kaltinimų, susijusių su vaikų lytiniu išnaudojimu, po šešerius metus trukusio bylinėjimosi, paaštrinusio abiejų valstybių santykius.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Izraelio valdžia pirmadienį išdavė Australijai vieną buvusią mokytoją, ieškoma dėl 74 kaltinimų, susijusių su vaikų lytiniu išnaudojimu, po šešerius metus trukusio bylinėjimosi, paaštrinusio abiejų valstybių santykius.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2021, 12:56 PM

Malka Leifer, kaltinama kelių buvusių mokinių lytiniu išnaudojimu žydų mokykloje Melburne, prieš ekstradiciją kovojo nuo 2014 metų. M. Leifer tvirtina esanti nekalta, o lėtą bylos nagrinėjimą ir kelis kartus atidėtą spendimą ją išduoti kritikavo Australijos pareigūnai bei šalies žydų bendruomenės lyderiai.

Izraeliečių žiniasklaida nufotografavo, kaip anksti pirmadienį M. Leifer surakintomis rankomis ir kojomis įlipo į lėktuvą Ben Guriono oro uoste. Jos advokatas Nickas Kaufmanas patvirtino, kad buvusi mokytoja buvo išsiųsta į Australiją.

Hebrajų kalba rašantis naujienų portalas „Ynet“ pranešė, kad moteris išskrido į Frankfurtą, iš kur turėjo kitu reisu pasiekti Australiją.

M. Leifer išvykimas buvo suplanuotas taip, kad ji paliktų Izraelį prieš vidurnaktį, kuomet dėl koronaviruso grėsmės užsidarė oro uostas.

Gruodį izraeliečių Aukščiausiasis Teismas atmetė paskutinį apeliacinį skundą dėl jos ekstradicijos, o Izraelio teisingumo ministras pasirašė įsakymą išduoti moterį Australijai.

Dabar M. Leifer galės būti pareikšti 74 su nepilnamečių tvirkinimu susiję kaltinimai. Įtariama, kad ji netinkamai elgėsi mokydama vaikus Melburne.

2008 metais mokytojos atžvilgiu nuskambėjus pirmiesiems kaltinimams, ji paliko mokyklą ir sugrįžo į Izraelį, kur gyveno iki šiol.

Kritikai, įskaitant įtariamas M. Leifer aukas, kaltino Izraelio valdžią vilkinant teismo procesą, o pati moteris teigė negalinti stoti prieš teismą dėl psichinių sutrikimų.

Pernai izraeliečių psichiatrų komisijai nustačius, kad M. Leifer melavo apie psichikos ligą, prasidėjo jos ekstradicijos procesas.

Tokį įsakymą pasirašęs buvęs Izraelio teisingumo ministras Avi Nissenkornas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Pasižadėjau netrukdyti ekstradicijos procesui ir taip ir padariau. Malkos Leifer aukos pagaliau sulauks teisingumo.“

M. Leifer įtariamoms aukoms atstovaujančios organizacijos „Voice against Child Sex Abuse“ vadovas Manny Waks pareiškime pažymėjo, kad „tai yra neįtikėtina diena teisingumui“.

„Dabar tikrai galime tikėtis, kad Leifer bus patraukta atsakomybėn Australijoje dėl 74 jai iškeltų kaltinimų“, – nurodė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.