Rusija išreiškė protestą JAV ambasadai, kaltina IT bendroves dėl mitingų

Rusija pirmadienį išreiškė protestą JAV ambasadai dėl, pasak Maskvos, pranešimų socialiniuose tinkluose, skatinančių prieš Kremlių nukreiptas demonstracijas, ir apkaltino Amerikos technologijų milžines kišantis į Rusijos vidaus reikalus.

Rusija pirmadienį išreiškė protestą JAV ambasadai dėl, pasak Maskvos, pranešimų socialiniuose tinkluose, skatinančių prieš Kremlių nukreiptas demonstracijas, ir apkaltino Amerikos technologijų milžines kišantis į Rusijos vidaus reikalus.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
Rusija pirmadienį išreiškė protestą JAV ambasadai dėl, pasak Maskvos, pranešimų socialiniuose tinkluose, skatinančių prieš Kremlių nukreiptas demonstracijas, ir apkaltino Amerikos technologijų milžines kišantis į Rusijos vidaus reikalus.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-25 15:45, atnaujinta 2021-01-25 15:47

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova valstybinei žiniasklaidai sakė, kad Maskva JAV diplomatams skundėsi dėl „nelegalių mitingų rėmimo“ keliuose miestuose ir nurodė, kad Rusija atliks tyrimą dėl amerikiečių IT bendrovių „kišimosi“ į Rusijos vidaus reikalus.

Šeštadienį dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į gatves palaikyti įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno.

Rusijos užsienio reikalų viceministras susitiko su JAV ambasadoriumi išreikšti nepasitenkinimo dėl ambasados žinučių, sakė M. Zacharova.

Pasak jos, susitikimo metu Sergejus Riabkovas išreiškė „griežtą protestą“ dėl JAV ambasados „platinamų pranešimų, remiančių neteisėtus mitingus virtinėje Rusijos miestų, socialiniuose tinkluose ir savo interneto platformose“.

Susitikimas įvyko Kremliaus atstovui Dmitrijui Perskovui pareiškus, kad JAV ambasada kišasi į Rusijos vidaus reikalus, ambasadai paskelbus „perspėjimą dėl demonstracijų“ Rusijoje esantiems JAV piliečiams.

JAV ambasados atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad perspėti užsienyje esančius JAV piliečius dėl jų saugumo yra JAV ambasadų ir konsulatų „nusistovėjusi praktika“.

Pirmadienį M. Zacharova taip pat sakė, kad Rusija pradės tyrimą dėl Amerikos IT kompanijų „kišimosi“ į šalies vidaus reikalus.

„Mes rimtai dirbame (tirdami), kaip amerikiečių interneto platformos buvo susijusios su Amerikos išoriniu kišimusi į mūsų vidaus reikalus“, – sakė ji.

Prieš protesto mitingus Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ nurodė kelioms interneto platformoms, įskaitant „YouTube“ ir „Instagram“, pašalinti platformose paskelbtus raginimus dalyvauti demonstracijose.

Per šeštadienį įvairiuose Rusijos miestuose įvykusias demonstracijas, kurių dalyviai reiškė paramą suimtam Kremliaus kritikui A. Navalnui, buvo sulaikyta daugiau nei 3,7 tūkst. protestuotojų, pranešė nepriklausoma stebėjimo grupė „OVD Info“. Keli protestuotojai buvo sužeisti per susirėmimus su riaušių policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.