Indonezija sulaikė areštuotų tanklaivių įgulų narius iraniečius ir kinus

Indonezijos pareigūnai sulaikė iraniečius ir kinus iš dviejų areštuotų tanklaivių, kurie nelegaliai gabeno naftą šios šalies vandenyse, antradienį pranešė Laivybos saugumo agentūros atstovas.

Su Irano vėliava plaukiojantis „MT Horse“ ir su Panamos vėliava plaukiojantis „MT Freya“ dabar plaukia į Batamo salą. Įgulos sulaikomos tolesniam tyrimui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Su Irano vėliava plaukiojantis „MT Horse“ ir su Panamos vėliava plaukiojantis „MT Freya“ dabar plaukia į Batamo salą. Įgulos sulaikomos tolesniam tyrimui.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2021, 2:27 PM

„Su Irano vėliava plaukiojantis „MT Horse“ ir su Panamos vėliava plaukiojantis „MT Freya“ dabar plaukia į Batamo salą. Įgulos sulaikomos tolesniam tyrimui“, – sakė Wisnu Pramandita.

Pasak jo, įgulų nariai – 36 iraniečiai ir 25 kinai – sulaikyti, iš tanklaivių paimti dokumentai.

Tanklaiviai, kurie buvo sulaikyti sekmadienį, įtariami virtine pažeidimų, įskaitant nelegalų degalų gabenimą jūra, naftos išliejimą, plaukimą be vėliavos, pavadinimų ant korpuso dengimą, identifikavimo sistemų išjungimą ir neteisėtą inkaro išmetimą, sakė Wisnu Pramandita.

„Iš „MT Freya“ išsiliejo naftos“, – pridūrė jis.

Indonezijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Teuku Faizasyah sakė, kad pareigūnai dar tiria šių laivų veiksmus.

Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Saeedas Khatibzadeh pirmadienį sakė, kad Iranas paprašė Indonezijos pateikti daugiau detalių dėl iraniečių tanklaivio statuso.

„Paprašėme Indonezijos suteikti mums daugiau informacijos. Visuomet būdavo techninių dalykų. Irano Transporto ministerija ir Užsienio reikalų ministerija aiškinasi šį atvejį“, – sakė S. Khatibzadeh.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.