Žydų ultraortodoksai vėl susirėmė su Izraelio policija

Izraelio policija antradienį pranešė po naujų susirėmimų su karantino priemonėms nepritariančiais žydų ultraortodoksais areštavusi 14 žmonių.

 Žydų ultraortodoksai vėl susirėmė su Izraelio policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Žydų ultraortodoksai vėl susirėmė su Izraelio policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2021, 10:43 PM

Dideliame Jeruzalės ultraortodoksų rajone Mea Šearime protestuotojai padegė šiukšles ir svaidė pomidorus į policininkus, kurie panaudojo vandens patranką, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

Pareigūnai „buvo užpulti, kai atvyko taikyti karantino taisyklių“, sakoma policijos pareiškime. Jame nurodoma, kad protestuotojai „blokavo kelius ir svaidė akmenis į saugumo pajėgas“, todėl buvo areštuoti aštuoni žmonės.

Kiti žmonės buvo areštuoti per susirėmimus ultraortodoksų rajone šalies centrinėje dalyje esančiame Bet Šemešo mieste ir Modin Ilito gyvenvietėje Vakarų Krante, nurodė policija.

Premjeras Benjaminas Netanyahu pirmadienį gyrė policiją dėl jos atsako per ankstesnius ultraortodoksų protestuotojų susirėmimus su saugumo pajėgomis. Tuomet taip pat buvo padegtas autobusas ir sužeistas jo vairuotojas.

Šis vairuotojas, Ayalas Tzipori, sakė, kad vėlai sekmadienį maždaug 50 žmonių dėžėmis ir padangomis blokavo kelią Bnei Brake netoli Tel Avivo ir užpuolė jo autobusą, kuriam akmenimis išdaužė langus.

Izraelis praėjusio mėnesio pabaigoje paskelbė jau trečią nacionalinį karantiną. Nepaisant šių priemonių, sausį užregistruotų mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius yra didžiausias per visą pandemiją ir didesnis už tūkstantį.

Nuo pandemijos pradžios Izraelyje dėl COVID-19 jau mirė beveik 4,5 tūkst. žmonių.

Kai kurios žydų religinės mokyklos toliau dirba nepaisydamos karantino.

Daug izraeliečių kaltina ultraortodoksus, kurie sudaro maždaug 12 proc. šalies gyventojų, neproporcingai smarkiai platinant virusą.

Šalis šiuo metu sparčiai vykdo vakcinavimo programą ir pirmąja vakcinos doze jau paskiepijo per 2,5 mln. gyventojų – daugiau kaip ketvirtadalį populiacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.