V. Putinas pateikė įstatymo projektą dėl naujosios START sutarties pratęsimo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pateikė parlamentui įstatymo projektą, kuriuo penkeriems metams būtų pratęstas svarbus susitarimas su JAV dėl branduolinės ginkluotės, baigiantis galioti kitą savaitę.

V.Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-27 08:12

Pagal 2010 metais pasirašytą naująją Strateginės ginkluotės mažinimo (START) sutartį, ribojančią Amerikos ir Rusijos branduolinių arsenalų – didžiausių pasaulyje – dydį, Maskva ir Vašingtonas gali dislokuoti ne daugiau kaip 1 550 branduolinių kovinių galvučių.

V. Putino įstatymo projektas antradienį vakare buvo paskelbtas žemųjų parlamento rūmų – Valstybės Dūmos – interneto svetainėje.

„2021 metų sausio 26 dieną Rusija ir Jungtinės Valstijos sutarė pratęsti šią sutartį“, – sakoma prie įstatymo projekto pridėtame paaiškinime.

Jame nurodoma, kad abi šalys „iš principo susitarė“ pratęsti naująją START sutartį penkeriems metams.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo žemųjų parlamento rūmų Užsienio reikalų komiteto pirmininko Leonido Sluckio žodžius, kad Valstybės Dūma šį įstatymo projektą gali svarstyti jau trečiadienį.

Įstatymo projektas buvo paskelbtas V. Putinui ir naujajam JAV prezidentui Joe Bidenui antradienį vakare pirmą kartą pasikalbėjus telefonu.

Po šio skambučio Kremlius paskelbė pareiškimą, kuriame nurodė, kad abu lyderiai „išreiškė pasitenkinimą“ derybomis dėl sutarties pratęsimo.

Kremlius pridūrė, kad „artimiausiomis dienomis“ abi šalys „užtikrins, jog šis svarbus tarptautinis teisinis mechanizmas dėl abipusio branduolinių raketų arsenalų ribojimo toliau funkcionuotų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.