V. Putinas nori geresnių santykių su Europa

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasisakė už geresnius santykius su Europa.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasisakė už geresnius santykius su Europa.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasisakė už geresnius santykius su Europa.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2021, 8:22 AM

„Dabartinė padėtis nėra normali“, – sakė jis virtualiame Pasaulio ekonomikos forume.

V. Putinas paragino pradėti „sąžiningą dialogą“ tarp Rusijos ir Europos, kad būtų pagerinti įtempti santykiai. Tai buvo pirmas kartas nuo 2009 metų, kai V. Putinas dalyvavo Pasaulio ekonomikos forume.

„Reikia atsikratyti praeities fobijų“ ir vietoj to žvelgti į ateitį bei pradėti „teigiamą mūsų santykių etapą“, – kalbėjo toliau V. Putinas. Rusija esą tuo suinteresuota. „Esu tikras, kad tuo suinteresuotos ir Europos šalys“, – tęsė jis.

Rusijos ir ES pozicijos labai skiriasi, pavyzdžiui, dėl Ukrainos konflikto ir Sirijos karo. Konkrečių pasiūlymų, kaip pasiekti geresnius santykius, V. Putinas nepateikė.

Rusijos ir Vakarų santykiai šiuo meru pirmiausiai įtempti dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno apnuodijimo ir jo įkalinimo Maskvoje prieš daugiau kaip savaitę.

Virtinė Europos politikų pareikalavo nedelsiant paleisti opozicijos lyderį ir jo rėmėjus. Rusija tuo tarpu ragina nesikišti į vidaus reikalus.

Savaitgalį daugelyje Rusijos miestų dešimtys tūkstančių žmonių išėjo į gatves, reikalaudami paleisti A. Navalną. Opozicionieriaus komanda reikalauja Europos sankcijų V. Putino aplinkai.

ES jau taiko sankcijas Maskvai dėl 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos. Be to, pasitikėjimą tarp Rusijos ir Vakarų temdo virtinė kitų incidentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.