Džordžijoje išsiliejus skysto azoto žuvo mažiausiai šeši žmonės, 11 sužeisti

Džordžijos valstijoje mažiausiai šeši žmonės žuvo ir dar 11 buvo sužeisti ketvirtadienį ryte išsiliejus skysto azoto per avariją vienoje maisto perdirbimo įmonėje netoli Atlantos, pranešė policija.

 Džordžijos valstijoje mažiausiai šeši žmonės žuvo ir dar 11 buvo sužeisti ketvirtadienį ryte išsiliejus skysto azoto per avariją vienoje maisto perdirbimo įmonėje netoli Atlantos, pranešė policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Džordžijos valstijoje mažiausiai šeši žmonės žuvo ir dar 11 buvo sužeisti ketvirtadienį ryte išsiliejus skysto azoto per avariją vienoje maisto perdirbimo įmonėje netoli Atlantos, pranešė policija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2021, 8:16 AM, atnaujinta Jan 31, 2021, 12:32 PM

Po suskystintų dujų nuotėkio įvykio vietoje buvo „patvirtinta penkių žmonių žūtis“, nurodė Geinsvilio miesto policija. Dar 12 nukentėjusių žmonių, įskaitant vieną ugniagesį, buvo išvežti į ligoninę; visiems jiems buvo pažeisti kvėpavimo takai.

Vienas iš sužeistųjų mirė gydymo įstaigoje, sakė Holo apygardos priešgaisrinės tarnybos atstovas Zachary Brackettas.

Trijų kitų nukentėjusiųjų būklė kritinė, penkių – vidutinė, o dar trys vėliau popietę išvyko iš gydymo įstaigą, suteikus jiems pagalbą, sakė regiono sveikatos apsaugos pareigūnas Seanas Couchas.

Nuotėkis įvyko ne dėl sprogimo, bet jo priežastys tebetiriamos, nurodė pareigūnai.

Nelaimė įvyko apie 10 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku, pratrūkus skysto azoto vamzdynui specializuotoje paukštienos perdirbimo įmonėje „Foundation Food Group“, veikiančioje Holo apygardoje pietrytinėje Džordžijos valstijoje, sakė bendrovės valdybos pirmininko pavaduotojas Nicholas Ancrumas.

„Kol tyrimas nebaigtas, negalime pasakyti... kaip įvyko ši avarija“, – aiškino N. Ancrumas, kurio bendrovė, įsikūrusi Geinsvilyje, maždaug už 80 km į šiaurės rytus nuo Atlantos, dar neseniai vadinosi „Prime Pak Foods“.

Pasak N. Ancrumo, 130 darbuotojų buvo evakuoti. Tarp žuvusiųjų yra įmonės remontininkų, vadybininkų ir vadovų, pridūrė jis.

Vienas incidentą matęs sunkvežimio vairuotojas pasakojo, kad „du ar trys“ žmonės „neteko sąmonės“, išsigavę iš paveikto pastato. Atvykę gelbėtojai ragino visus atsitraukti, kol įmonė buvo evakuojama.

Prasiveržęs skystas azotas, kurio temperatūra itin žema, gali pažeisti odą ir kvėpavimo takus. Be to, nors šios dujos nėra toksiškos, garuodamos jos išstumia oro deguonį, todėl išsiliejus dideliam azoto kiekiui žmonės gali uždusti.

Šalimais esančių mokyklų mokiniams buvo laikinai uždrausta išeiti iš klasių, pasirodžius pirmųjų pranešimų, jog įvyko cheminis sprogimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.