JAV perspėja, kad „Nord Stream 2“ dujotiekis „kenkia transatlantiniam saugumui“

Vokietiją su Rusija Baltijos jūra sujungsiantis dujotiekis „Nord Stream 2“ kenkia transatlantiniam saugumui, teigia JAV Valstybės departamentas.

N. Price'o teigimu, JAV ir toliau stebės „Nord Stream 2“ tiesimą ir kitus darbus. Šiuo metu nutiesta jau daugiau nei 90 proc. dujotiekio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
N. Price'o teigimu, JAV ir toliau stebės „Nord Stream 2“ tiesimą ir kitus darbus. Šiuo metu nutiesta jau daugiau nei 90 proc. dujotiekio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 10:21 AM, atnaujinta Feb 4, 2021, 10:29 AM

„Nord Stream 2“ ir antroji „Turk Stream“ linija yra skirtos sustiprinti Rusijos turimus svertus mūsų sąjungininkų ir partnerių atžvilgiu, o jie kenkia transatlantiniam saugumui“, – sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.

N. Price'o teigimu, JAV ir toliau stebės „Nord Stream 2“ tiesimą ir kitus darbus. Šiuo metu nutiesta jau daugiau nei 90 proc. dujotiekio.

„Stebėsime dujotiekio užbaigimo ir sertifikavimo veiklą. Jei tai įvyks, imsimės ryžtingai svarstyti sankcijų taikymą“, – teigė jis.

Atstovas taip pat tvirtino, kad sankcijos yra tik vienas iš daugybės JAV turimų įrankių.

JAV teigia, kad dujotiekis kelia grėsmę NATO sąjungininkams ir didina priklausomybę nuo Rusijos, bei grasina sankcijomis. Vašingtonas yra įvedęs sankcijas bendrovėms, prisidėjusioms prie dujotiekio tiesimo, tačiau Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir toliau palaiko šį projektą.

Savo ruožtu dujotiekio projekto šalininkai kaltina JAV norint parduoti savo suskystintas gamtines dujas Europos šalims ir taip pasipelnyti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.