Po protestų bangos Rusijoje – S. Cichanouskajos patarimas V. Putinui

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja interviu agentūrai AFP paragino Rusiją „klausytis žmonių“ po protestų dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 6:41 PM, atnaujinta Feb 4, 2021, 7:22 PM

S. Cichanouskaja, kurios vyras pernai buvo įkalintas Baltarusijoje po to, kai bandė užsiregistruoti kandidatu prezidento rinkimuose, taip pat palygino savo likimą su A. Navalno žmonos Julijos bei paragino ją „laikytis, kovoti ir neprarasti vilties.“

„Kai jie įkalina mūsų vyrus už kampanijas ir norą pagerinti gyvenimą mūsų šalyse, mes, žmonos, galime tik stoti į jų vietą ir paremti juos kaip galime“, – sakė S. Cichanouskaja.

Baltarusijos opozicijos lyderė pridūrė, kad Rusijos vadovybė „turėtų visų pirma išklausyti žmones, jų reikalavimus, išsiaiškinti, kas blogai ir bandyti išspręsti tai civilizuotu būdu, be lazdų ir apsvaiginančių ginklų.“

Opozicionieriaus A. Navalno įkalinimas paskatino masinius protestus Rusijoje, kurie griežtai malšinami. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra artimas autoritarinio Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos sąjungininkas, kurio perrinkimas pernai rugpjūtį plačiai laikomas neteisėtu.

Po prezidento rinkimų Baltarusijoje įsiplieskė protestai, o A. Lukašenkos varžovė rinkimuose S. Cichanouskaja išvyko į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.