Neįtikėtina tarnybų klaida virto kaimynų košmaru: miręs vyras tiesiog buvo paliktas namuose

Vieno vyro Austrijos sostinėje kaimynai dar praėjusių metų lapkritį pranešė policijai apie jo mirtį, tačiau sausio pabaigoje išsiaiškino, kad niekas taip ir neatvyko paimti pūvančio lavono.

 Vieno vyro Austrijos sostinėje kaimynai dar praėjusių metų lapkritį pranešė policijai apie jo mirtį, tačiau sausio pabaigoje išsiaiškino, kad niekas taip ir neatvyko paimti pūvančio lavono.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Vieno vyro Austrijos sostinėje kaimynai dar praėjusių metų lapkritį pranešė policijai apie jo mirtį, tačiau sausio pabaigoje išsiaiškino, kad niekas taip ir neatvyko paimti pūvančio lavono.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2021, 6:17 PM, atnaujinta Feb 5, 2021, 6:31 PM

Du mėnesius Vienos laidojimo tarnybos buvo „pamiršę“ paimti savo namuose mirusio vyriškio lavoną, rašo „The Guardian“.

66-erių vyras sunkiai sirgo ir ilgą laiką gyveno vienas. Lapkričio 11-ąją jį negyvą rado kaimynė, kuris padėjo vyriškiui.

Kaimynė Austrijos transliuotojui ORF tvirtino, kad apie vyro mirtį pranešė policijai, nes nežinojo jokių kitų kaimyno draugų ar artimųjų.

Moteris galvojo, kad velioniu buvo pasirūpinta, tačiau ją ištiko šokas, kai sausio 27-ąją apsilankiusi kaimyno bute su notaru rado toje pačioje vietoje gulintį lavoną. Notaras į vyriškio butą vyko ieškoti jo testamento.

„Tai nelaimingas aplinkybių ir nevykusios komunikacijos derinys“, – tvirtino Vienos sanitarijos tarnybos direktorius Nikolausas Salzeris.

N.Salzeris tvirtina, kad dėl incidento buvo pradėtas vidinis tyrimas.

Austrijos sostinės laidojimo tarnybos atstovas Florianas Keuschas tvirtina, kad laidotuvių data dar nėra nustatyta, o tarnybos darbuotojai bando rasti vyro giminaičius, kurie galėtų tuo pasirūpinti.

Jeigu artimieji nebus rasti, laidotuvėmis pasirūpins miestas.

Pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.