Latvija užsidaro: į šalį patekti bus galima tik turint svarbią priežastį

Vasario 10–24 dienomis keliautojai iš Europos Sąjungos, Europos ekonominės erdvės (EEE), Šveicarijos ir Jungtinės Karalystės į Latviją galės atvykti tik dėl neatidėliotinų ir svarbių priežasčių, penktadienį nusprendė šalies vyriausybė.

 Latvijos siena.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Latvijos siena.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2021, 12:24 PM, atnaujinta Feb 5, 2021, 12:36 PM

Kelionės iš ES nepriklausančių šalių į Bendriją, įskaitant Latviją, jau anksčiau buvo reikšmingai apribotos. Leidimai tokiems keliautojams atvykti į Latviją bus išduodami tik išimtiniais atvejais.

Tai reiškia, kad minėtu periodu draudžiamos visos nebūtinos kelionės į Latviją.

Tarp svarbių ir neatidėliotinų atvykimo į Latviją iš užsienio priežasčių yra darbas, studijos, šeimų susijungimai, gydymas, kelionės tranzitu ar lydint keliaujančius nepilnamečius, sugrįžimas į nuolatinę gyvenamąją vietą, dalyvavimas laidotuvėse.

Taip pat laikinai draudžiamas keleivių vežimas per oro uostus, uostus, autobusais iš JK, Airijos ir Portugalijos, ir, taip pat, į šias šalis, kuriose, pasak Užsienio reikalų ministerijos, labiausiai plinta naujos COVID-19 atmainos.

Užsienio reikalų ministerija nurodė, kad keleivių vežimas leidžiamas valstybiniais lėktuvais ir kariniu transportu, taip pat ministerijos organizuotais repatrijavimo skrydžiais.

Žmonės, norintys atvykti į Latviją ir atitinkantys minėtus atvykimo kriterijus, turės patvirtinti šią informaciją užpildydami anketą Covidpass.lv. Jie taip pat privalės turėti dokumentus, įrodančius anketoje pateiktos informacijos pagrįstumą.

Tie, kam bus leista atvykti į Latviją, turės pasidaryti COVID-19 testą ir atvykę izoliuotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.