Vokietija, Prancūzija, JK ir JAV susitarė „atgaivinti transatlantinius ryšius“

Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Jungtinių Valstijų užsienio reikalų ministrai penktadienį po pirmojo išsamaus pokalbio Joe Bidenui tapus prezidentu pareiškė norintys „atgaivinti“ transatlantinius santykius.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-06 11:26

„Užsienio reikalų ministrai sutarė, kad nori ateityje atgaivinti tradiciškai artimą transatlantinę partnerystę ir kartu spręsti pasaulinius iššūkius“, – sakoma Vokietijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ministerija pažymėjo, kad „pirmasis po prezidento Bideno inauguracijos išsamus apsikeitimas nuomonėmis vyko pasitikėjimo ir konstruktyvaus bendradarbiavimo atmosferoje“.

Anot pareiškimo, Europos šalių užsienio reikalų ministrai ir naujasis JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas aptarė Irano branduolinį susitarimą, iš kurio 2018 metais Ameriką vienašališkai išvedė tuometis prezidentas Donaldas Trumpas.

„E3 ir JAV aptarė, kaip bendras požiūris galėtų padėti spręsti mums visiems susirūpinimą keliančius klausimus dėl Irano“, – tviteryje parašė Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas.

E3 grupe vadinamos 2015-aisiais susitarimą dėl Irano branduolinės programos pasirašiusios Prancūzija, Vokietija ir JK.

Pasak Berlyno, nuotoliniu būdu vykusiame susitikime ministrai taip pat kalbėjo apie koronaviruso pandemiją, santykius su Kinija ir Rusija, pasaulinę klimato politiką bei kitus klausimus.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas tviteryje derybas pavadino „svarbiu pokalbiu apie Iraną“ ir diskusija, kaip „kartu“ spręsti branduolinio bei regioninio saugumo klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business