Ekvadore vyks prezidento rinkimai

Ekvadoro gyventojai sekmadienį rinks naują prezidentą, valstybę talžant koronaviruso pandemijos sukeltai dvigubai ekonomikos ir sveikatos krizei.

 Ekvadoro gyventojai sekmadienį rinks naują prezidentą, valstybę talžant koronaviruso pandemijos sukeltai dvigubai ekonomikos ir sveikatos krizei.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ekvadoro gyventojai sekmadienį rinks naują prezidentą, valstybę talžant koronaviruso pandemijos sukeltai dvigubai ekonomikos ir sveikatos krizei.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2021, 9:11 AM

Dėl aukščiausio posto šalyje rungiasi iš viso 16 kandidatų. Naujausios apklausos rodo kad šiuo metu pirmauja kairiosios pakraipos buvęs ministras Andresas Arauzas ir konservatyvių pažiūrų bankininkas Gullermo Lasso.

Kandidatams pergalei pirmajame rinkimų rate reikia surinkti daugiau kaip 40 proc. balsų ir turėti 10 proc. persvarą prieš antrą vietą užimantį kandidatą.

Jei nė vienam kandidatui nepavyktų surinkti tokio balsų skaičiaus, įvyks antras rinkimų ratas.

Ekvadoras šiuo metu išgyvena gilią ekonominę krizę dėl nusmukusių naftos kainų ir pandemijos. Šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) 2020 m. susitraukė 11 proc. ir smarkiai išaugo skurdas bei nedarbas.

A. Arauzas, laikomas buvusio prezidento Rafaelio Correa'os pasekėju, nori padidinti subsidijas ir nutraukti griežto taupymo politiką, kurios reikalauja imtis Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

Tuo metu G. Lasso palaiko liberalų ekonomikos kursą ir nori sukurti darbo vietų bei į šalį pritraukti užsienio investicijų.

Ekvadore teisę balsuoti turi daugiau kaip 13 mln. žmonių. Rinkimų apylinkės atsivers 7 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku ir užsivers 17 val. Pirmųjų rezultatų tikimasi tik pirmadienio vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth