JAV nuslinkus sniego lavinai, žuvo keturi slidininkai

JAV Jutos valstijoje šeštadienį nuslinkus sniego lavinai, žuvo keturi slidininkai ir dar keturi buvo sužeisti, pranešė vietos pareigūnai ir žiniasklaida.

 JAV Jutos valstijoje šeštadienį nuslinkus sniego lavinai, žuvo keturi slidininkai ir dar keturi buvo sužeisti, pranešė vietos pareigūnai ir žiniasklaida.<br> AP/Scanpix nuotr.
 JAV Jutos valstijoje šeštadienį nuslinkus sniego lavinai, žuvo keturi slidininkai ir dar keturi buvo sužeisti, pranešė vietos pareigūnai ir žiniasklaida.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2021, 11:00 AM

Jutos lavinų stebėjimo centras, fiksuojantis duomenis apie regione nuslenkančias sniego lavinas, sakė, kad tai didžiausias tokio reiškinio aukų skaičius nuo 1992 metų.

„Su dideliu liūdesiu pranešame, kad per sniego laviną prie Vilsono viršukalnės aukštesniame Mil Kriko kanjono lygyje žuvo keturi slidininkai“, – tviteryje parašė agentūra.

Vietos televizijos stotis KSTU pranešė, kad policija nelaimės signalą gavo šeštadienį apie 11 val. 40 min. vietos (20 val. 40 min. Lietuvos) laiku.

Sniego lavina užvertė dar keturis slidininkus, tačiau jie sugebėjo išsikasti iš pusnių ir buvo išgelbėti, pranešė televizijos stotis. Jų sveikatos būklė nežinoma.

„Tai siaubinga tragedija, ir mes meldžiamės už aukas ir jų artimuosius, – tviteryje parašė Jutos gubernatorius Spenceris Coxas. – Esame dėkingi pirmiesiems sureagavusiems žmonėms ir kitiems šioje gelbėjimo operacijoje dalyvavusiems asmenims. Šiuo metu esant labai dideliam lavinų pavojui, prašau jūsų būti labai atsargių.“

Jutos kalnuose sniego lavinos kelia itin didelę grėsmę sausio–balandžio mėnesiais. Anksčiau šeštadienį, prieš nelaimę, lavinų centras tviteryje buvo perspėjęs dėl „pavojingų lavinų sąlygų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.