Mokytoją nuteisė už paauglio suviliojimą: vaikinui nuotykių pavydėjo visi draugai

 

 Lomžos teismo nuosprendis 35 metų mokytojai Justynai D., lytiškai santykiavusiai su keturiolikmečiu auklėtiniu, sukiršino Lenkijos internautus.<br> ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Lomžos teismo nuosprendis 35 metų mokytojai Justynai D., lytiškai santykiavusiai su keturiolikmečiu auklėtiniu, sukiršino Lenkijos internautus.<br> ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Feb 7, 2021, 5:38 PM

Lomžos teismo nuosprendis 35 metų mokytojai Justynai D., lytiškai santykiavusiai su keturiolikmečiu auklėtiniu, sukiršino Lenkijos internautus. Pagal įstatymą už lytinius santykius su nepilnamečiu asmeniu yra skiriama 2-12 metų kalėjimo bausmė, tačiau pedagogė į kalėjimą buvo pasiųsta tiktai pusmečiui.

Tokia nedidelė bausmė papiktino dalį tautiečių, pareiškusių, jog už panašų aktą vyras būtų nuteistas žymiai griežčiau. Komentatoriai priminė, jog pernai tame pačiame Palenkės regione devyniolikametis Sebastjanas M. buvo nuteistas kalėti vienerius metus už santykiavimą su trylikamete paaugle, nors po to su ja susituokė ir kartu augina vaiką.

Internautai akcentuoja tai, jog Justyna D. yra subrendusi moteris – ištekėjusi ir auginanti tris vaikus. Todėl esą privalėjo labiau kontroliuoti savo veiksmus, o už nusikaltimą jai būtina skirti didesnę bausmę.

Iš tikrųjų Justynos D. bausmė yra rimtesnė. Moteris septynis metus nebegalės dirbti pedagoge, ir pusantrų metų privalės per savaitę po trisdešimt valandų dirbti visuomenei naudingus darbus.

Ji minėtam paaugliui dar turės sumokėti penkiolika tūkstančių zlotų (3,33 tūkst. eurų) ir tris metus privalės nuo jo šalintis. Be to, anot psichologų, moteris turės iškęsti kaimynų, giminaičių ir pašalinių asmenų pasmerkimą bei išgyventi šeimyninę krizę.

Kaip pareiškė Lomžos teismo pirmininkė Ewa Klapec Kalinowska, berniuko tėvai ilgai nieko neįtarė ir džiaugėsi, jog anglų kalbos mokytoja jų sūnų iš nuošalios sodybos nuveža ir parveža iš mokyklos. Justyna D. paauglio tėvams teigė, jog jai tai nesunku, mat visvien kasdien pakeliui važiuoja į Kuzie kaimelio mokyklą iš Lomžos.

Mokyklos vadovai irgi teigė nieko įtartino nepastebėję, o Justyną D. visi mokiniai esą gyrė už nuoširdų bendravimą ir įdomų dėstymą.

Paauglio tėvai sunerimo, kai berniukas vieną savaitgalį negrįžo namo. Tėvai kreipėsi į policiją, o ši paskelbė vaiko paiešką.

Po trijų parų parsiradęs paauglys neišsidavė, jog laiką leido mokytojos glėbyje. Jis teigė, kad bastėsi Varšuvoje. Kai po kiek laiko sūnus vėl pradingo, tėvai į policiją nebesikreipė, o patys ėmė jo ieškoti.

Keturiolikmetį tėvai rado su mokytoja apsistojusį vienoje išnuomotoje sodyboje miške. Policininkų apklausiama Justyna D. neigė turėjusi lytinių santykių su savo mokiniu, todėl ji nebuvo suimta ir išmesta iš darbo.

Po kiek laiko teisėsaugininkai visgi nusprendė pasiųsti Justyną D. į areštinę. Paaiškėjo, jog mokytoja nepaisė draudimo nebesusitikti su savo auka, ir buvo pagauta besiglamonėjanti su minėtu mokiniu.

Po šio incidento Justyna D. prisipažino lytiškai ne kartą santykiavusi su mokiniu. Tai prisipažino ir paauglys, paprašęs pasigailėti mokytojos, ir teigęs, jog ne Justyna D., o jis pats dėl visko yra kaltas.

Berniukas įkalbinėjo ir tėvus atsiimti kaltinimus mokytojai, teigdamas, jog ji nieko blogo nepadarė, o „visi draugai man tų nuotykių pavydi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.