J. Borrellio atstovas: vyksta darbas dėl galimų naujų ES sankcijų Rusijai

Europos Sąjungoje vyksta darbas dėl galimų naujų sankcijų Rusijai, tačiau dabartiniu etapu šis procesas konfidencialus ir nekomentuotinas, pareiškė Bendrijos diplomatijos vadovo Josepo Borrellio atstovas atstovas Peteris Stano.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scapix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scapix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-11 15:35

„Paprastai mes neteikiame jokios informacijos ir nekomentuojame jokių ES Tarybos instancijose vykstančių procedūrų“, – sakė P. Stano ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ Briuselyje.

Visgi jis priminė po praėjusios savaitės vizito Maskvoje J. Borrellio pasakytus žodžius: „Panašu, kad Rusija vis labiau tolsta nuo Europos ir demokratines vertybes laiko egzistencine grėsme.“

„Aparsime šiuos klausimus su mano kolegomis ES šalių užsienio reikalų ministrais (ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje vasario 22 dieną). Kaip visada, valstybės narės turės priimti sprendimus dėl tolesnių žingsnių, ir taip – tai gali būti ir sankcijos. Be to, turime dar vieną instrumentą, atsiradusį neseniai patvirtinus ES sankcijų režimą žmogaus teisių srityje“, – J. Borrellį citavo P. Stano.

„Kalbant apie galimas sankcijas, darbas tęsiamas. Tačiau pasirengimo, aptarimo ir sąrašų tvirtinimo procesas yra konfidencialus, todėl nieko daugiau nekomentuosime“, – paaiškino jis.

P. Stano pridūrė, kad sprendimai tokiais klausimais priimami vienbalsiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?