Danijoje ir Vokietijoje dėl išpuolio planavimo sulaikyta 14 žmonių

Danijoje ir Vokietijoje dėl įtariamo sąmokslo surengti teroristinį išpuolį areštuotų žmonių skaičius penktadienį padidėjo iki 14, dar šešiems asmenims skirtas kardomasis kalinimas.

Vokietijos ir Danijos pareigūnai ketvirtadienį paskelbė apie aštuonis areštuotus asmenis, o penktadienį buvo sulaikyti dar šeši žmonės, pranešė policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Vokietijos ir Danijos pareigūnai ketvirtadienį paskelbė apie aštuonis areštuotus asmenis, o penktadienį buvo sulaikyti dar šeši žmonės, pranešė policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-12 12:37, atnaujinta 2021-02-14 20:26

Visi, išskyrus vieną, įtariamieji areštuoti Danijoje. Trys iš jų yra Sirijos piliečiai; šie 33, 36 ir 40 metų asmenys buvo areštuoti praėjusį savaitgalį.

Vokietijos ir Danijos pareigūnai ketvirtadienį paskelbė apie aštuonis areštuotus asmenis, o penktadienį buvo sulaikyti dar šeši žmonės, pranešė policija.

Danijoje visi teismo posėdžiai dėl sulaikymo vyko už uždarų durų, skelbiama labai nedaug detalių. 

Ketvirtadienį  Danijos saugumo ir žvalgybos tarnyba (PET) nurodė, kad Danijoje areštuoti asmenys, kaip įtariama, „įsigijo ingredientų ir komponentų sprogmenims gaminti, taip pat ginklų arba dalyvavo“ jų įsigyjant.

Įtariamųjų tapatybės viešai neskelbiamos.

Anksčiau Vokietijos pareigūnai paskelbė apie tris pirmuosius areštus: du Danijoje ir vieną Vokietijoje. Pasak jų, įtariamieji, kaip manoma, sausio mėnesį nusipirko kelis kilogramus chemikalų, kurie gali būti panaudoti sprogmenims gaminti.

Per kratą vienoje rezidencijoje Desau-Roslau mieste, esančiame tarp Naumburgo ir Berlyno, surasta 10 kg parako ir degiklių, sakė vokiečių prokuroras. Daugiau chemikalų konfiskuota Danijoje.

PET nurodė, kad Danijoje areštuoti asmenys įtariami „planavę vieną ar daugiau teroristinių atakų ar dalyvavę bandymuose vykdyti teroristinę“ veiklą. Kur tokia ataka ar atakos būtų buvusios vykdomos, nenurodyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.