Rusijos Šiaurės Kaukaze per dujų sprogimą žuvusiu laikytas žmogus surastas gyvas

Rusijos Šiaurės Kaukazo regione vienas prekybos centras visiškai sugriuvo jo viduje driokstelėjus numanomam dujų sprogimui, bet žuvusiu laikytas pastate buvęs žmogus po nuolaužomis surastas gyvas, penktadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“, cituodama neįvardytą šaltinį.

 Vladikaukazas.<br> TASS/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Vladikaukazas.<br> TASS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2021, 8:14 AM, atnaujinta Feb 12, 2021, 11:33 AM

„Ištrauktas vyras, preliminariais duomenimis, apsaugininkas, su gyvybės ženklais. Jis paguldytas į reanimacijos [skyrių]“, – sakė šaltinis po sprogimo Vladikaukazo mieste.

Vėliau buvo pranešta, kad šis vyras per sprogimą nenukentėjo ir sugebėjo pats išlysti iš po griuvėsių.

„Naktį dirbau šiame pastate, paryčiais užmigau ir nubudau dėl sprogimo. Kažkaip iš ten [iš po griuvėsių] iššliaužiau“, – sakė apsaugininkas Zurabas Zasejevas.

Vyras, kurio būklę patikrino medikai, sakė, kad jaučiasi „normaliai“.

„Nemanau, kad pastate galėjo būti [kitų] žmonių“, – pridūrė jis.

Anksčiau Šiaurės Osetijos regiono Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Tamerlanas Gogičajevas sakė, kad sugriuvus trijų aukštų prekybos centro „Magnit“ pastatui Vladikaukaze nukentėjusių žmonių nerasta. „Nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, paties pastato viduje nukentėjusiųjų nerasta“, – tuomet sakė jis.

T. Gogičajevas pažymėjo, kad jokie nukentėjusieji dėl šio įvykio nesikreipė. „Vladikaukazo greitosios pagalbos [tarnybos] duomenimis, nukentėjusiųjų skambučių ir kreipimusi nėra. Tikrinami daugiaaukščiai namai šalia parduotuvių centro“, – nurodė jis.

Dujų sprogimas Gagkajevo gatvėje esančiame prekybos centre įvyko maždaug 7 val. 30 min. Maskvos (6 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Anksčiau vienas informuotas šaltinis „Interfax“ sakė, kad, „pirminiais duomenimis, viduje buvo tik apsaugininkas, jis žuvo“.

Šaltinis nurodė, kad sprogimas taip pat išdaužė aplinkinių namų langus, bet žmonės nenukentėjo.

Kitas šaltinis sakė „Interfax“, kad pastate galimai „sprogo dujų ir oro mišinys, įvykus nuotėkiui iš netvarkingos [dujų] įrangos“.

Šiaurės Osetijos respublikos sostinė Vladikaukazas yra už 1 923 km į pietus nuo Maskvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.