Indijoje iš užtvindyto tunelio ištraukti pirmieji kūnai

Gelbėtojai Indijoje sekmadienį ištraukė pirmuosius kūnus iš tunelio prie vienos iš hidroelektrinių šiaurinėje Indijos dalyje esančiame slėnyje, kur prieš savaitę kilo milžiniškas potvynis.

 Indijoje iš užtvindyto tunelio ištraukti pirmieji kūnai.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Indijoje iš užtvindyto tunelio ištraukti pirmieji kūnai.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2021, 3:01 PM

161 žmogus vis dar lieka dingęs be žinios.

Dešimtys žmonių žuvo per staigų ir visą niokojantį potvynį Indijos Himalajuose, kurį tikriausiai sukėlė didžiulio vandens kiekio išsiveržimas iš ledyno. Per kelias minutes 20 metrų aukščio vandens, purvo ir akmenų siena su siaubinga jėga nusirito vienu slėniu šiaurinėje Utarakhando valstijoje, kur nuniokojo dvi hidroelektrinių užtvankas, griovė tiltus ir kelius.

Gelbėtojams iš tunelio pavyko ištraukti trijų žmonių kūnus. Manoma, kad iš viso čia buvo įstrigę mažiausiai 30 žmonių. Pradžioje dar tikėtasi, kad žmonės galėjo išgyventi susidariusiose oro kišenėse. Kiti du kūnai buvo aptikti netoliese esančiame kaime, pranešė policija. Iš viso per praėjusią savaitę buvo aptikti jau 43 kūnai.

Pagrindinis dėmesys per didžiulę gelbėjimo operaciją, vykdomą dieną ir naktį, tenka tuneliui netoli nuniokotos hidroelektrinės, kuri buvo statoma Tapovane Utarakhando valstijoje. Gelbėtojai ten šalina šimtus tonų purvo, akmenų ir kitų kliūčių.

Dėl šios katastrofos kaltinamas spartus Himalajų regiono ledynų tirpsmas dėl pasaulinio atšilimo.

Tarp kitų veiksnių yra užtvankų statymas, upių vagų gilinimas ir medžių kirtimas tiesiant naujus kelius, kurių dalies reikia stiprinant gynybą prie Kinijos sienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.