Europos Komisija pagrasino imtis teisinių veiksmų prieš Vengriją dėl radijo stoties uždarymo

Europos Komisija (EK) pirmadienį pagrasino imtis teisinių veiksmų prieš Vengriją dėl sprendimo uždaryti nepriklausomą radijo stotį „Klubradio“.

„Vengrija turi gerbti ES pagrindinių teisių chartiją, įskaitant saviraiškos ir informacijos laisvę“, – pridūrė jis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Vengrija turi gerbti ES pagrindinių teisių chartiją, įskaitant saviraiškos ir informacijos laisvę“, – pridūrė jis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-15 16:54

Budapešto teismas praeitą savaitę paskelbė nuosprendį, kad radijo stotis iki pirmadienio turi nutraukti transliacijas, šalies žiniasklaidos tarybai nusprendus atimti jos transliavimo licenciją.

Šis sprendimas buvo priimtas „itin kvestionuotinu teisiniu pagrindu“, pirmadienį reporteriams Briuselyje sakė ES atstovas Christianas Wigandas.

Žiniasklaidos taryba savo sprendimą grindė tuo, kad stotis esą pažeidė privalomą registracijos įstatymą, nors už tai įprastai skiriama bauda.

Nors „Klubradio“ gali apskųsti teismo nuosprendį, stotis turi vis vien stabdyti transliacijas. Tačiau ji pažadėjo tęsti veiklą kaip internetinė radijo stotis.

EK penktadienį nusiuntė laišką Vengrijai, kuriame pareiškė nerimą ir paprašė šalies institucijų nedelsiant imtis veiksmų, kad būtų išvengta neatitaisomos žalos, sakė Ch. Wigandas.

Vengrija turi gerbti ES pagrindinių teisių chartiją, įskaitant saviraiškos ir informacijos laisvę“, – pridūrė jis.

„Esame sunerimę dėl šios situacijos ir nagrinėjame galimas pasekmes pagal ES įstatymus“, – teigė Ch. Wigandas.

EK turi teisę pradėti pažeidimo nagrinėjimo procedūras prieš ES šalis, jei turi pagrindo manyti, kad buvo pažeista ES teisė. Tai gali užtraukti baudų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.