Londone suimtas rusų bankininkas pradeda labdaringą veiklą

Dėl mokesčių vengimo Londone pernai suimtas Rusijos milijardierius Olegas Tinkovas pareiškė, kad ketina pasišvęsti labdarai, įskaitant kovą su leukemija, kuri jam buvo diagnozuota pernai.

 Dėl mokesčių vengimo Londone pernai suimtas Rusijos milijardierius Olegas Tinkovas pareiškė, kad ketina pasišvęsti labdarai, įskaitant kovą su leukemija, kuri jam buvo diagnozuota pernai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dėl mokesčių vengimo Londone pernai suimtas Rusijos milijardierius Olegas Tinkovas pareiškė, kad ketina pasišvęsti labdarai, įskaitant kovą su leukemija, kuri jam buvo diagnozuota pernai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-15 17:07

„Kalbant atvirai, nebeturiu motyvacijos užsiimti verslu. Man gana. Aš traukiuosi“, – pareiškė internetinio banko „Tinkoff“ įkūrėjas O. Tinkovas. Jo sekmadienio pareiškimą socialiniame tinkle „Clubhouse“ cituoja Rusijos naujienų agentūros.

Kalbėdamas penkių tūkstančių klausytojų auditorijai – didžiausiai, kurią leidžia ši platforma – 53 metų verslininkas sakė norintis likti banko „Tinkoff“ akcininku ir „tam tikru vizionieriumi“.

Jis pridūrė, jog „jau penkerius metus“ aktyviai nedalyvavo banko verslo operacijose.

Šis pranešimas vainikavo O. Tinkovui įvykių kupinus metus. Praėjusių metų kovą, netrukus po suėmimo Londone dėl kaltinimų mokesčiu vengimu JAV, jam buvo diagnozuota leukemija.

Milijardierius buvo paleistas už užstatą ir dabar gydosi nuo kraujo vėžio Londone, kur taip pat numatyti teismo posėdžiai dėl jo ekstradicijos.

Sekmadienį O. Tinkovas pareiškė, kad „dukart vos nenumirė“, bet dabar turi „80 procentų“ tikimybę išgyventi.

Jis pranešė, jog Tinkovų šeima įkuria labdaros fondą kraujo vėžio gydymui finansuoti.

„Aš tam skiriu didelę sumą savo pinigų... Norėčiau iš esmė pakeisti hematologijos ir kraujo vėžio (gydymo) sistemą Rusijoje“, – sakė O. Tinkovas.

Milijardierius nurodė, kad planuoja bendradarbiauti su kraujo čiulpų transplantacijos centrais. Jam ši procedūra buvo atlikta praėjusią liepą.

2006 metais bankas „Tinkoff“ tapo vienu sėkmingiausių finansinių technologijų verslų Rusijoje. Nuo 2013 metų savo akcijas Londono biržoje pradėjęs pardavinėti bankas jų išplatino už daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių.

Jis yra trečias didžiausias Rusijos bankas po valstybės finansuojamų bankų „Sberbank“ ir VTB.

2020 metais Tinkovų šeima už 325 mln JAV dolerių pardavė 5,3 proc. savo motininės bendrovės akcijų ir atsisakė balso teisės banko valdyboje.

Pasak šeimos, iki 200 mln. JAV dolerių pajamų bus skirta Tinkovų leukemijos fondo įkūrimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.