ES pradės „antros kartos“ vakcinų nuo COVID-19 programą

Europos Sąjunga pradės programą COVID-19 variantams tirti ir „antros kartos“ vakcinoms nuo būsimų mutacijų gaminti, pranešė Europos Komisijos vadovė.

Europos Sąjunga pradės programą COVID-19 variantams tirti ir „antros kartos“ vakcinoms nuo būsimų mutacijų gaminti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Europos Sąjunga pradės programą COVID-19 variantams tirti ir „antros kartos“ vakcinoms nuo būsimų mutacijų gaminti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2021, 6:52 AM

Trečiadienį prasidedanti programa „HERA inkubatorius“ suburs farmacijos pramonę, laboratorijas, sveikatos priežiūros institucijas ir tyrėjus, antradienį Prancūzijos dienraščiui „Les Echos“ sakė Ursula von der Leyen.

„Virusas vystosi ir toliau vystysis“, – sakė bloko, kuris sulaukia kritikos dėl lėto vakcinavimo, atstovas.

„Svarbu, kad pasiruoštume mutacijoms“, – pridūrė jis.

Šalių narių taip pat bus paprašyta skirti papildomų lėšų, kad ES galėtų pritaikyti ir pakoreguoti jau pasirašytas su vakcinų tiekėjais sutartis ir užtikrinti dozes, atsižvelgiant į būsimus variantus, pranešė „Bloomberg“.

EK nepateikė papildomų komentarų naujienų agentūrai AFP.

Vėluojant pristatyti tris jau patvirtintas „AstraZeneca“, „Pfizer/BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinas, ES vaistų reguliatorius yra spaudžiamas Europos sostinių greičiau patvirtinti naudojimui daugiau skiepų.

JAV farmacijos milžinė „Johnson & Johnson“ yra naujausia bendrovė, kuri kreipėsi dėl leidimo naudoti jos vakciną nuo koronaviruso ES, o sprendimas dėl jos gali būti priimtas iki kovo vidurio, antradienį pranešė Europos vaistų agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.