Neeilinės pamokos Rusijoje: pasirodė įrašas, kuriame moksleiviai mokosi riaušių policijos manevrų

Remiantis antradienį vietinės televizijos paskelbtu vaizdo įrašu, Rusijos saugumo pajėgos mokė Sibiro moksleivius sulaikyti protestuotojus imituojant riaušes, praneša dienraštis „The Moscow Times“.

Vėliau Nižnevartovsko švietimo skyrius paskelbė pradėjęs vidaus patikrinimą, ar renginys atitinka švietimo įstatymus.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Vėliau Nižnevartovsko švietimo skyrius paskelbė pradėjęs vidaus patikrinimą, ar renginys atitinka švietimo įstatymus.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2021, 10:03 PM, atnaujinta Feb 18, 2021, 6:55 AM

Vaizdo įraše iš Sibiro miesto Nižnevartovsko galima pamatyti, kaip protestuotojais apsimetantys mokiniai mėto kamuolius į savo klasės kolegas, kurie tuo metu gynėsi riaušių skydais. Tada pastaroji grupė atliko policijos dažnai naudojamą manevrą keliems iš „riaušininkų“ sulaikyti.

„Politika pasiekė ir rusų moksleivius. Galima pavydėti opozicijai, kuri tankiai užpildo savo gretas jaunimu. Valstybei atstovaujanti policija perima iniciatyvą į savo rankas. Tai aiškiai parodo, kaip reikia apginti šalies nacionalinius interesus“, – reportaže teigė filmuotą medžiagą rodžiusi „Megapolio“ televizija.

Vėliau Nižnevartovsko švietimo skyrius paskelbė pradėjęs vidaus patikrinimą, ar renginys atitinka švietimo įstatymus.

Vaizdo medžiaga užfiksuota masinių represijų ir protesto mitingų metu, reikalaujant paleisti į kalėjimą uždarytą opozicijos lyderį Aleksejų Navalną.

Per tuos protestus visoje šalyje buvo sulaikyta daugiau nei 10 000 žmonių, vakarų valstybėms viešai smerkiant žiaurų riaušių policijos elgesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.