Prancūzijoje buvęs ministras nuteistas už išžaginimą

Po beveik dešimtmetį trukusių teisinių kovų iš pradžių išteisinto vieno buvusio Prancūzijos ministro dabar laukia mažiausiai treji įkalinimo metai, teismui pripažinus jį kaltu dėl dviejų darbuotojų išžaginimo per „pėdų masažą“ jo biure.

 Prancūzijoje buvęs ministras netikėtai nuteistas už išžaginimą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prancūzijoje buvęs ministras netikėtai nuteistas už išžaginimą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2021, 3:30 PM

63 metų Georges'as Tronas nuteistas Prancūzijoje kilus kaltinimų lytiniu smurtu bangai, privertusiai vyriausybę pažadėti griežtesnius įstatymus, kuriais būtų apsaugoti nukentėjusieji ir nubausti užpuolikai.

Trečiadienį vakare Paryžiaus apeliaciniame teisme po 11 valandų trukusio prisiekusiųjų pasitarimo skelbiant verdiktą G. Tronas tylėjo.

Nuteistasis atidavė savo laikrodį advokatui ir policija jį nuvežė tiesiai į kalėjimą atlikti trejų metų įkalinimo bausmės. Dar dveji įkalinimo metai jam paskirti lygtinai.

G. Tronas buvo ministras vadovaujant premjerui Francois Fillonui ir 2011 metais buvo priverstas atsistatydinti, kai įtarimus jam pareiškė dvi moterys, dirbusios jam, kai jis buvo Dravelo netoli Paryžiaus meras.

Šios moterys tvirtino, kad nuo 2007 iki 2010 metų G. Tronas, tarp kurio pomėgių yra refleksologija, primesdavo pėdų masažo sesijas, per kurias būdavo grabinėjimo, taip pat ir itin intymaus. Kartais tai virsdavo trijų asmenų pasimatymais, kuriuose dalyvaudavo mero pavaduotoja Brigitte Gruel.

Virginie Ettel ir Eva Loubrieu liudijo, kad jautėsi bejėgės priešintis politikui, nes bijojo netekti darbo. V. Ettel vėliau atsistatydino, o E. Loubrieu buvo apkaltinta vagyste ir atleista.

Tačiau teismas nuteisė G. Troną tik už V. Ettel išžaginimą, nurodydamas, kad jis taikė „psichologinį spaudimą“, nes ji merijoje buvo jo tiesioginė pavaldinė.

B. Gruel buvo skirta lygtinė dvejų metų įkalinimo bausmė.

„Tai didžiulė pergalė visoms moterims, susiduriančioms su problemomis darbo vietose“, – sakė V. Ettel advokatas Vincent'as Ollivier.

G. Tronas buvo išteisintas dėl E. Loubrieu išžaginimo. Išgirdusi verdiktą ji pravirko ir išskubėjo iš teismo salės.

G. Tronas ir B. Gruel neigia kaltinimus, kuriuos prieš dvejus metus teismas atmetė nenustatęs jokio jėgos panaudojimo.

Tuometinis G. Trono advokatas Ericas Dupond'as-Moretti skelbė „teisingumo pergalę“.

Tačiau E. Dupond'as-Moretti, kuris dabar yra prezidento Emmanuelio Macrono teisingumo ministras, vadovauja vyriausybės pažadėtai kampanijai už griežtesnius įstatymus dėl lytinio smurto.

Šalį šiuo metu krečia tūkstančių moterų pareiškimai, pasipylę po pernai išleistos Vanessos Springoros knygos „Sutikimas“ (Le Consentement), kurioje rašoma apie vieno garsaus rašytojo lytinius santykius su ja, kai jai buvo 14 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.