Afganistane per tris nesusijusius sprogimus žuvo 5 žmonės, dar du sužeisti

Neramumų krečiamo Afganistano sostinėje Kabule mažiausiai penki žmonės šeštadienį žuvo, o dar du buvo sužeisti per tris atskirus sprogdinimus, pranešė policijos atstovas.

 Neramumų krečiamo Afganistano sostinėje Kabule mažiausiai penki žmonės šeštadienį žuvo, o dar du buvo sužeisti per tris atskirus sprogdinimus, pranešė policijos atstovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Neramumų krečiamo Afganistano sostinėje Kabule mažiausiai penki žmonės šeštadienį žuvo, o dar du buvo sužeisti per tris atskirus sprogdinimus, pranešė policijos atstovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2021, 11:53 AM

Kabulo policijos atstovas Ferdawsas Faramarzas pažymėjo, kad pirmieji du sprogimai įvyko maždaug per 15 minučių vienas po kito, o trečiasis, per kurį susprogdinta policijos transporto priemonė, driokstelėjo po dviejų valandų.

Nė viena grupė kol kas neprisiėmė atsakomybės.

Taip pat kol kas neaišku, kokie sprogstamieji įtaisai buvo panaudoti. Pastaraisiais mėnesiais didžioji dalis išpuolių sostinėje Kabule buvo įvykdyta naudojant sprogstamuosius įtaisus su magnetais, kai bombos pritvirtinamos prie transporto priemonių ir detonuojamos per atstumą ar panaudojant laiko sprogdiklį.

Per antrąjį sprogimą šiaurės vakarų Kabulo rajone buvo susprogdintas automobilis, kuriuo važiavo nacionalinės armijos kariai. Šio išpuolio metu žuvo du kariai ir vienas civilis praeivis.

Trečiasis sprogimas sunaikino policijos automobilį vakarų Kabule ir pražudė du policininkus.

Tuo tarpu per pirmąjį incidentą susprogdintas civilių automobilis. Buvo sužeisti abu transporto priemonėje buvę žmonės.

Kabulo policija pranešė, kad vyksta tyrimas.

Katare įstrigus taikos deryboms tarp Talibano ir Kabulo vyriausybės, Afganistane padažnėjo sprogdinimų, tikslinių nužudymų ir kitokių smurto išpuolių.

Džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vietos grupė prisiėmė atsakomybę už kai kuriuos išpuolius, tačiau daugelio išpuolių organizatoriai lieka nežinomi, o vyriausybė dėl jų kaltina Talibaną.

Sukilėliai neigia atsakomybę už daugumą išpuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.