JT: Viduržemio jūroje nuskendus laivui, manoma, žuvo 41 migrantas

Viduržemio jūroje nuskendus iš Libijos į Italiją plaukusiam laivui, kaip manoma, žuvo mažiausiai 41 migrantas, trečiadienį pranešė Jungtinių Tautų agentūros.

 Viduržemio jūroje nuskendus iš Libijos į Italiją plaukusiam laivui, kaip manoma, žuvo mažiausiai 41 migrantas, trečiadienį pranešė Jungtinių Tautų agentūros.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Viduržemio jūroje nuskendus iš Libijos į Italiją plaukusiam laivui, kaip manoma, žuvo mažiausiai 41 migrantas, trečiadienį pranešė Jungtinių Tautų agentūros.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2021, 5:27 PM

Iš viso vasario 18 dieną iš Libijos išplaukusia valtimi plaukė 120 keleivių, skelbia JT Tarptautinė migracijos organizacija (IOM) ir Pabėgėlių reikalų agentūra (UNHCR).

Laivas pradėjo leisti vandenį po 15 valandų kelionės. Jam į pagalbą atplaukus prekybiniam laivui, aštuoni žmonės jau buvo žuvę, sakoma bendrame pranešime.

„Dar [daugiau] žmonių žuvo jūroje“ per „sudėtingą ir keblią [gelbėjimo] operaciją“, per kurią buvo ištrauktas tik vienas kūnas, priduriama jame.

Tarp dingusiųjų yra trys vaikai ir keturios moterys, įskaitant į Italijos Lampedūzos salą atplukdyto išgelbėto kūdikio motiną.

UNHCR ir IOM surinko „detalių parodymų“ apie nelaimę iš 77 ją išgyvenusių liudininkų, kurie buvo atgabenti į Sicilijos Porto Empedoklės uostą.

Per Viduržemio jūrą einantis migrantų kelias yra vienas pražūtingiausių pasaulyje.

Remiantis JT agentūromis, šiemet bandydami pasiekti Europos krantus jūra iš Šiaurės Afrikos jau žuvo maždaug 160 migrantų ir pabėgėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.