Ginkluotas lietuvis sukėlė sumaištį Anglijoje: mojavo ginklu ir taikėsi į pravažiuojančius automobilius

Stanislavą Duobą pastebėjo pašiurpę vairuotojai. Vyras iš Lietuvos mojavo ginklu ir taikėsi į pravažiuojančius automobilius. Buvo iškviestos Donkasterio policijos ginkluotosios pajėgos.

Ginkluotas vyras buvo sulaikytas.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ginkluotas vyras buvo sulaikytas.<br>ZUMA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ginkluotas vyras buvo sulaikytas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Ginkluotas vyras buvo sulaikytas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2021, 2:23 PM, atnaujinta Feb 25, 2021, 2:28 PM

Incidentas įvyko vėlų gruodžio 5 dienos vakarą. Sandringamo kelyje Donkasterio mieste.

Teismo posėdis vyko penktadienį, vasario 19. Liudininkai prisimena, kokią baimę išgyveno tą vakarą. Viena moteris prisimena, kaip 32 metų amžiaus nusikaltėlis nutaikė šautuvo vamzdį tiesiai į ją.

Atvykus ginkluotajai policijai, S.Duoba ginklą numetė nenoriai, likus kelioms akimirkoms iki to, kol pareigūnai būtų pradėję į jį šaudyti.

Vyriškis buvo nugriautas ir sulaikytas. Pas jį rasta pipirinių dujų flakonėlis. Vėliau šis pastovios gyvenamosios vietos neturintis asmuo prišlapino ant kameros grindų policijos komisariate ir apspjovė policininką.

Kaltintojas Adamas Walkeris kalbėjo teisme: „Viena iš liudininkių buvo automobilyje su savo partneriu ir jų 18 mėnesių amžiaus sūnumi. Ji pamatė, kaip automobilis prieš juos sulėtina greitį. To priežastis buvo vyras su ginklu.

„Vyras davė jiems ženklą sustoti, jiems visgi pavyko pravažiuoti. Ji pasakoja, kad iškart labai išsigando, ir tik tada, kai jie spėjo nutolti, ji suvokė, kas vyksta, ir pajuto tik dar stipresnę baimę.“

S.Duoba pripažino kaltinimus dėl šaunamojo ginklo bei pipirinių dujų turėjimo, taip pat dėl specialiųjų tarnybų darbuotojo užpuolimo prieš prasidedant jo teismui praėjusį mėnesį.

Anksčiau, gruodžio 9, jis paneigė šiuos kaltinimus kai stojo prieš Donkasterio magistrato teismą.

S. Duoba anksčiau buvo 10 kartų teistas dėl 28 skirtingų nusižengimų, kurių dauguma buvo įvykdyti Lietuvoje. Praėjusį birželį jis stojo prieš Česterfildo teismą dėl kaltinimų užpuolimu.

Advokatas Jamesas Gouldas įvardijo švelninančias aplinkybes – jis teigė, kad vėliau paaiškėjo, kad šaunamasis ginklas tebuvo imitacija ir kad kaltinamasis incidento metu buvo girtas.

„Jis nesiartino prie automobilių, jokių pėsčiųjų arti nebuvo. Vyriškis yra labai talentingas žmogus, jis atvyko į Jungtinę Karalystę 2020 metų sausį ir bandė įsidarbinti kaip elektrikas arba santechnikas, tačiau čia jo kvalifikacija nebuvo oficialiai pripažinta. Ilgą laikotarpį jis buvo bedarbis.“

„Jo žmona ir dukra grįžo Lietuvą. Jis tikisi irgi grįžti, nes nori kuo greičiau būti su šeima.“

S.Duobai skirta 24 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Protokolininkas Paulas Reidas jam pasakė: „Akivaizdu, kad jei nebūtum numetęs ginklo, būtum buvęs nušautas. Tai, ką tu padarei, galėjo baigtis didele nelaime arba net mirtimi – taip pat ir tavo mirtimi.“

Parengta pagal „The Star“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.