Po kruviniausio vakaro Mianmare, J. Borrellis patvirtino būsimas sankcijas kariuomenei

Europos Sąjungos (ES) diplomatijos vadovas Josepas Borrellis sekmadienį pasmerkė karines represijas Mianmare ir patvirtino, kad blokas atsakys į tai sankcijomis.

Europos Sąjungos (ES) diplomatijos vadovas Josepas Borrellis sekmadienį pasmerkė karines represijas Mianmare ir patvirtino, kad blokas atsakys į tai sankcijomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Europos Sąjungos (ES) diplomatijos vadovas Josepas Borrellis sekmadienį pasmerkė karines represijas Mianmare ir patvirtino, kad blokas atsakys į tai sankcijomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2021, 11:44 PM

„Smurtas nesuteiks teisėtumo neteisėtam demokratiškai išrinktos vyriausybės nušalinimui“ Mianmare, sakoma J. Borrello pranešime.

„Šaudydamos į beginklius piliečius, saugumo pajėgos akivaizdžiai nepaisė tarptautinės teisės ir turi atsakyti“, – pridūrė jis.

Jungtinių Tautų vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuras pranešė, kad sekmadienį saugumo pajėgoms išsklaidžius demonstracinius protestus Mianmare, žuvo mažiausiai 18 žmonių, keli buvo sužeisti, o šimtai – suimti.

Iki šiol tai buvo kruviniausi veiksmai, kurių buvo imtasi siekiant užgniaužti pasipriešinimą kariniam perversmui šalyje, įvykusiam prieš keturias savaites.

„Europos Sąjunga netrukus imsis priemonių, reaguodama į šiuos įvykius“, – pažadėjo J. Borrellis.

ES ministrai jau susitarė dėl sankcijų Mianmaro kariuomenei dėl perversmo ir nusprendė nutraukti tam tikrą paramą vystymuisi.

Tikimasi, kad sprendimas dėl sankcijų bus baigtas artimiausiomis dienomis ir įsigalios, kai ES paskelbs oficialų pranešimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.