Armėnų prezidentas vėl atmetė premjero spaudimą atleisti kariuomenės vadą

Armėnijos prezidentas Armenas Sargsianas nusprendė nepasirašyti premjero Nikolo Pašiniano pateikto antro prašymo atleisti kariuomenės Vyriausiojo štabo viršininką Oniką Gasparianą, pareikalavusį dėl pralaimėjimo kare su Azerbaidžanu į keblią padėtį patekusios vyriausybės atsistatydinimo.

„Respublikos prezidentas nusprendė nepasirašyti įsako projekto“, – pranešė valstybės vadovo spaudos tarnyba.<br>TASS/Scanpix nuotr.
„Respublikos prezidentas nusprendė nepasirašyti įsako projekto“, – pranešė valstybės vadovo spaudos tarnyba.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2021, 2:37 PM

„Respublikos prezidentas nusprendė nepasirašyti įsako projekto“, – pranešė valstybės vadovo spaudos tarnyba.

Pasak prezidento atstovų, jis šiuo klausimu kreipėsi į Konstitucinį Teismą.

„Armėnijos prezidentas kreipėsi į Konstitucinį Teismą su prašymu išspręsti 2017 metų lapkričio 15 dienos Karinės tarnybos ir kario statuso įstatymo konstitucingumo klausimą“, – nurodė spaudos tarnyba.

Politinė įtampa Armėnijoje smarkiai paaštrėjo praėjusią savaitę kariuomenei pareikalavus premjero ir jo kabineto atsistatydinimo, o vyriausybės vadovui šį žingsnį pavadinus mėginimu įvykdyti perversmą.

N. Pašinianas griežtai kritikuojamas opozicijos dėl vadovavimo pragaištingam praėjusių metų Kalnų Karabacho karo, kurio metu Armėnija patyrė didelių nuostolių ir sutiko perduoti dideles teritorijos dalis Azerbaidžanui, pretenduojančiam į šį armėnų separatistų kontroliuojamą anklavą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.