Popiežius Pranciškus Bagdade laikė pirmąsias viešas mišias vizito Irake metu

Popiežius Pranciškus šeštadienį Bagdade laikė pirmąsias viešas mišias savo vizito Irake metu grupelei tikinčiųjų ir pareigūnų, kurių skaičius buvo ribojamas dėl koronaviruso, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Popiežius Pranciškus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2021, 10:15 PM

Šiomis popiežiškosiomis mišiomis Šv. Juozapo bažnyčioje Bagdado centre 84 metų pontifikas vadovavo savo pirmajai Rytų liturgijai.

84 metų pontifikas nusprendė surengti „ilgai lauktą“ kelionę, nepaisydamas koronaviruso pandemijos antrosios bangos ir pablogėjusios saugumo padėties, kad pademonstruotų solidarumą su Irako senovine krikščionių bendruomene ir pagilintų dialogą su kitais tikėjimais.

Irake popiežius susitiko su Irako didžiuoju ajatola Ali Sistani, vienu įtakingiausių pasaulio šiitų dvasininkų. Dviejų garbaus amžiaus religinių lyderių susitikimas truko 50 minučių, o netrukus po jo A. Sistani biuras paskelbė pareiškimą, kuriame padėkojo 84 metų Pranciškui už apsilankymą šventajame Nadžafo mieste.

Po apsilankymo pas didįjį ajatolą popiežius nuvyko į senovės Ūro miesto vietą dykumoje, kuri, kaip manoma, gimė pranašas Abraomas – krikščionių, žydų ir musulmonų tikėjimo patriarchas. Čia popiežius aukojo mišias kelių religijų atstovams, kuriose dalyvavo įvairios kitos Irako religinės mažumos, prieš grįždamas į Bagdadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.