Mirė Pietų Afrikos zulų karalius Goodwillas Zwelithini

Prieštaringai vertinamas, bet daugelio gerbiamas Pietų Afrikos zulų karalius Goodwillas Zwelithini mirė penktadienį, būdamas 72-ejų, po kelias savaites trukusio gydymo ligoninėje, pranešė jo rūmai.

Pietų Afrikos zulų karalius Goodwillas Zwelithini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pietų Afrikos zulų karalius Goodwillas Zwelithini.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 10:10 AM

Karalius turėjo didelę įtaką tarp milijonų zulų dėl savo daugiausiai reprezentacinio ir dvasinio vaidmens, nors šiuolaikinėje Pietų Afrikos Respublikoje neturėjo jokios oficialios valdžios.

„Su didžiausiu sielvartu pranešu tautai apie Jo Didenybės karaliaus Goodwillo Zwelithini... zulų tautos karaliaus, mirtį“, – sakoma rūmų pranešime, pasirašytame įtakingo politikos veterano Mangosuthu Buthelezi, kuris taip pat yra zulų princas.

Karalius buvo paguldytas į ligoninę praeitą mėnesį dėl paaštrėjusio cukrinio diabeto.

„Tragiška, bet tebebūnant ligoninėje Jo Didenybės sveikata pablogėjo, ir anksti šį rytą jis užgeso“, – sakoma pranešime.

Gimęs Nongomos miestelyje pietrytinėje Kvazulu Natalio provincijoje G. Zwelithini į sostą įžengė 1971 metais, būdamas 23-ejų, praėjus trejiems metams po savo tėvo mirties. Tuo metu PAR tebegaliojo apartheido režimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.