Per šaudynes trijuose SPA centruose JAV nužudyti aštuoni žmonės

Aštuoniems žmonėms, daugiausia – azijietiškų šaknų turinčioms moterims, antradienį žuvus per šaudymus trijuose SPA centruose JAV Džordžijos valstijoje, buvo sulaikytas 21 metų įtariamasis, pranešė policija ir vietos žiniasklaida.

JAV per šaudymus trijuose SPA centruose žuvo aštuoni žmonės. <br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV per šaudymus trijuose SPA centruose žuvo aštuoni žmonės. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 6:49 AM, atnaujinta Mar 17, 2021, 7:33 AM

Pasak policijos, „labai tikėtina“, kad tas pats įtariamasis dalyvavo visuose trijuose šaudymuose.

Šie incidentai įvyko pastaruoju metu padaugėjus neapykantos nusikaltimų prieš Amerikos azijiečių bendruomenę ir tvyrant nuogąstavimams, kad į azijiečių vadovaujamas įmones gali būti taikomasi sąmoningai.

Keturi žmonės žuvo per šaudymą „Young's Asian Massage“ centre netoli Akverto, Džordžijos sostinės Atlantos priemiesčio, pranešė leidinys „Atlanta Journal-Constitution“, remdamasis Čerokių apygardos šerifo biuru.

Čerokių apygardos šerifo biuro kapitonas Jay Bakeris sakė leidiniui, kad aukomis tapo dvi azijietės moterys, viena baltaodė moteris ir vienas baltaodis vyras. Dar vienas ispanakalbis vyras buvo sužalotas.

Atlantos policijos departamentas atskirai patvirtino, kad keturios moterys buvo rastos negyvos dviejuose šiaurės rytų Atlantoje įsikūrusiuose SPA centruose, žiniasklaidos įvardijamuose kaip „Gold Massage Spa“ ir „Aroma Therapy Spa“.

„Atvykę pareigūnai rado tris moteris, mirusias vietoje nuo, panašu, šautinių žaizdų“, – sakoma Atlantos policijos departamento pranešime.

Įvykio vietoje esantiems pareigūnams buvo pranešta apie šūvius kitoje gatvės pusėje esančiame SPA, kur jie rado ketvirtą moterį, kuri, atrodo, buvo nušauta.

Policija „Atlanta Journal-Constitution“ sakė, kad visos keturios aukos Atlantoje yra azijietės.

Pasak leidinio, įtariamasis sulaikytas maždaug už 240 km nuo Atlantos. Jis įvardijamas kaip 21 metų Robertas Aaronas Longas.

R. A. Longas buvo sulaikytas po „trumpo persekiojimo“, sakoma Džordžijos saugumo departamento pranešime socialiniame tinkle „Facebook“.

Remiantis vaizdo įrašais iš šaudymo incidentų visuose trijuose SPA centruose Atlantos apylinkėse, „galima teigti, jog yra labai tikėtina, kad mūsų įtariamasis yra tas pats kaip ir Čerokių apygardos, ir jis yra sulaikytas“, naujienų agentūrai AFP sakė Atlantos policijos atstovas seržantas Johnas Chafee.

Jis pridūrė, kad tyrėjai glaudžiai bendradarbiauja, „kad užtikrintai patvirtintų, jog mūsų bylos yra susijusios“.

Tyrimą atlikti padeda Federalinis tyrimų biuras (FTB), AFP sakė atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.