Pirmasis „Twitter“ įrašas mini 15 metų sukaktį

Prieš penkiolika metų „Twitter“ vadovas Jackas Dorsey surinko banalią žinutę – „nustatau savo tviterį“ – kuri tapo pirmuoju socialinio tinklo „Twitter“ pranešimu, davusiu pradžią pasaulinei platformai, tapusiai prieštaringa ir dominuojančia jėga pilietinėje visuomenėje.

„Twitter“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Twitter“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 „Twitter“<br>Lrytas.lt montažas.
 „Twitter“<br>Lrytas.lt montažas.
„Twitter“<br>123rf nuotr.
„Twitter“<br>123rf nuotr.
„Twitter“<br>123rf nuotr.
„Twitter“<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 21, 2021, 8:25 PM

Trumpas J.Dorsey 2006 metų kovo 21 dieną surinktas įrašas šiuo metu parduodamas aukcione, o už jį gali būti gauta 2,5 mln. JAV dolerių suma.

Tai buvo ilga, kupina įvykių socialinio tinko raidos kelionė, apėmusi net tokius įvykius kaip buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo paskyros pašalinimas po Kapitolijaus šturmo sausio mėnesį.

Draudimas valstybės vadovui naudotis socialiniu tinklu sulaukė ir pritarimo, ir pasmerkimo bei parodė, kad „Twitter“ ir kitiems socialinės žiniasklaidos tinklams dažnai tenka laviruoti tarp neutralumo, saviraiškos laisvės ir nuosaikumo bei piktnaudžiavimo prevencijos.

J.Dorsey pranešė, kad už pirmąjį „Twitter“ įrašą, parduotą NFT (angl. non-fungible token) forma, gautus pinigus atiduos labdarai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.