Popiežius ragina dėti daugiau pastangų, kad visi turėtų prieigą prie geriamojo vandens

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino dėti daugiau pastangų siekiant užtikrinti, kad visi žmonės turėtų prieigą prie geriamojo vandens.

Popiežius Pranciškus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-21 15:27

Pranciškus apgailestavo, kad „pernelyg daug žmonių turi prieigą prie (tik) trupučio vandens, (kuris) gali būti užterštas“. Jis pabrėžė, kad vanduo „yra ne kažkoks komercinis privalumas, o gyvenimo ir sveikatos šaltinis“.

„Būtina užtikrinti, kad visi turėtų [prieigą prie] geriamojo vandens ir higienos paslaugų“, – sakė Pranciškus savo tradiciniame sekmadienio vidurdienio kreipimesi į tikinčiuosius.

„Dėkoju ir skatinu visus, kurie [atstovaudami] įvairioms profesijoms ir [vykdydami] pareigas dirba siekdami tokio svarbaus tikslo“, – pridūrė popiežius. Visų pirma jis paminėjo tuos, kurie jo gimtojoje Argentinoje vykdo tokius vandens projektus.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) teigia, kad maždaug 2 mlrd. žmonių naudoja išmatomis užterštą geriamojo vandens šaltinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.