Brazilijoje pirmąkart per parą mirė daugiau kaip 3 000 koronavirusu užsikrėtusių žmonių

Brazilija antradienį pranešė pirmąkart nuo pandemijos pradžios per parą užfiksavusi daugiau kaip 3 000 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirčių, smarkiai paveiktai šaliai mėginant suvaldyti didėjantį sergamumą, dėl kurio daugelio ligoninių pajėgumai buvo viršyti.

 Brazilijoje pirmąkart per parą mirė daugiau kaip 3 000 koronavirusu užsikrėtusių žmonių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Brazilijoje pirmąkart per parą mirė daugiau kaip 3 000 koronavirusu užsikrėtusių žmonių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-24 09:38, atnaujinta 2021-03-24 09:39

Sveikatos apsaugos ministerija per pastarąją parą užfiksavo 3 251 COVID-19 paciento mirtį, o pagal bendrą pandemijos aukų skaičių – beveik 299 tūkst. – yra antra pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

Naujausias niūrus rekordas buvo užfiksuotas tą pačią dieną, kai prezidentas Jairas Bolsonaro paskyrė jau ketvirtąjį sveikatos apsaugos ministrą nuo pandemijos pradžios, patirdamas spaudimą keisti politiką, nors anksčiau menkino koronaviruso keliamą pavojų ir atmetinėjo ekspertų patarimus, kaip suvaldyti šią ligą.

55 metų kardiologas Marcelo Queiroga oficialiai perėmė Sveikatos apsaugos ministerijos vairą iš jokios ankstesnė patirties medicinos srityje neturėjusio kariuomenės generolo Eduardo Pazuello, kurio pastangos įveikti COVID-19 sulaukė plačios kritikos.

Be kita ko, šiuo metu atliekamas tyrimas dėl E. Pazuello vaidmens per incidentą, kai šiauriniam Manauso miestui nebuvo užtikrintas pakankamas deguonies tiekimas, o ligoninėms sausį jo pristigus dalis COVID-19 pacientų užduso.

Dar vienas nerimą keliantis ženklas buvo antradienį nuskambėjęs Generalinės prokuratūros pranešimas, kad Sveikatos apsaugos ministerija ją perspėjo apie medicininio deguonies atsargų pavojingo sumažėjimo šešiose iš 27 Brazilijos valstijų.

Iki šiol Brazilijoje užregistruota 12,1 mln. patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Pagal šį rodiklį šalis taip pat yra antroji pasaulyje po Jungtinių Valstijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.