Pamaskvyje per specialiųjų pajėgų šturmą žuvęs pensininkas turėjo leidimą šešiems ginklams

Rusijos pensininkas Vladimiras Bardanovas, žuvęs savo namuose per ankstesnę dieną saugumo pajėgų netolo Maskvos surengtą didelę operaciją po kelias valandas trukusio susišaudymo, turėjo leidimą šešiems šaunamiesiems ginklams, bet niekada nevadovavo jokioms privačioms saugos tarnyboms, trečiadienį pranešė Nacionalinė gvardija.

Ginklas.<br>V.Balkūno nuotr.
Ginklas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2021, 4:52 PM

„Iš įvykio vietoje rastų ginklų šeši buvo oficialiai registruoti“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Nacionalinės gvardijos atstovas Valerijus Gribakinas.

Pasak jo, V. Bardanovas 1976 metais buvo teistas, bet šiuo metu jo teistumas jau nebegalioja. 2002 metais jo atžvilgiu buvo iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo, bet ji buvo nutraukta.

„Pagrindo atsisakyti išduoti jam leidimus ginklams nebuvo“, – sakė V. Gribakinas.

Jis taip pat paneigė ankstesnius žiniasklaidos pranešimus, kad šis vyras buvo kelių saugos bendrovių steigėjas.

„Tokių leidimų jam nebuvo išduota“, – sakė Nacionalinės gvardijos atstovas.

Antradienį ryte Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) ir Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pareigūnai atvyko į V. Bardanovo namus Veškų gyvenvietėje netoli Mytiščių, tarnyboms gavus informacijos, kad vyras turi neteisėtai laikomų ginklų.

Kilus ginčui 61 metų namo savininkas pradėjo šaudyti į pareigūnus iš automatinių ginklų ir susprogdino dvi granatas. Per apsiaustį, užtrukusią kelias valandas, name užsibarikadavęs vyras pašovė į koją vieną specialiųjų pajėgų narį, bet pareigūno gyvybei pavojus negresia, sakė informuoti šaltiniai.

Galiausiai saugumo pajėgos apšaudė namą iš raketinių granatsvaidžių, ir pastatas užsidegė. Užgesinus gaisrą viduje buvo rastas įtariamojo kūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.