Briuselio policija vaikė į Melagių dienos „koncertą“ susirinkusią minią

Briuselio raitoji ir riaušių policija pasitelkusi vandens patranką išvaikė iki 2 tūkst. žmonių minią, ketvirtadienį susirinkusią viename miesto parkų į netikrą koncertą.

 Briuselio raitoji ir riaušių policija pasitelkusi vandens patranką išvaikė iki 2 tūkst. žmonių minią, ketvirtadienį susirinkusią viename miesto parkų į netikrą koncertą.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Briuselio raitoji ir riaušių policija pasitelkusi vandens patranką išvaikė iki 2 tūkst. žmonių minią, ketvirtadienį susirinkusią viename miesto parkų į netikrą koncertą.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 10:36 AM

Socialinėje žiniasklaidoje išplatintas pranešimas apie koncertą buvo tik Melagių dienos pokštas.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai įvykio vietoje Kambro miško parke pietinėje Belgijos sostinės dalyje matė, kaip į policininkus buvo svaidomi įvairūs daiktai.

Pasak policijos, trys pareigūnai buvo sužeisti, vienas jų nuvežtas į ligoninę. Keturi asmenys areštuoti.

Policijos pajėgos atvyko užtikrinti, kad būtų laikomasi griežtų, dėl COVID-19 pandemijos įvestų socialinio atstumo taisyklių – pagal jas lauke draudžiami daugiau kaip keturių žmonių susibūrimai.

Briuselio teisėsauga trečiadienį paskelbė įspėjimą, kad skelbimas socialinėje žiniasklaidoje apie „vakarėlį“ parke yra neteisėtas ir kad organizatoriai gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Šeštadienį Belgijoje įsigaliojo griežtesni suvaržymai, siekiant stabdyti vėl sparčiai plintantį pandeminį koronavirusą. Tarp priemonių yra mokyklų, sienų uždarymas, galimybių lankytis nebūtinų prekių parduotuvėse apribojimas, lauke leidžiamų susibūrimų dalyvių skaičiaus sumažinimas iki keturių.

Vienas dalyvių Selimas Jebira AFP sakė: „Prieš mus visai be jokios priežasties panaudojo ašarines dujas.“

Briuselio meras Philippe'as Close'as socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, jog gali suprasti žmonių norą pavasarį išeiti į lauką, bet „tokių susibūrimų toleruoti negalime“.

Jis padėkojo policijai „už sunkų darbą“, taip pat „žmonėms, daugiau kaip metus gerbiantiems taisykles“, skirtas kovai su pandemija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.