EP nariai pasmerkė Rusijos pajėgų telkimą Rytų Ukrainoje

Dalis Europos Parlamento narių penktadienį paskelbė pareiškimą dėl Rusijos pajėgų telkimo Rytų Ukrainoje,  pasmerkė Maskvos veiksmus ir paragino ją gerbti regione paskelbtas paliaubas.

Pareiškimą pasirašė 18 europarlamentarų iš Lenkijos, Vokietijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Danijos, Slovakijos, Rumunijos ir Prancūzijos.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Pareiškimą pasirašė 18 europarlamentarų iš Lenkijos, Vokietijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Danijos, Slovakijos, Rumunijos ir Prancūzijos.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2021, 10:36 AM

„Su dideliu susirūpinimu stebime besitęsiantį Rusijos karinių pajėgų telkimą bei provokacijas Rytų Ukrainoje ir netoli Ukrainos. Griežtai smerkiame besitęsiančias žūtis ir kitokią Ukrainai daromą žalą. Raginame visapusiškai laikytis Minsko susitarimų bei sutartų paliaubų teksto ir dvasios“, – nurodoma dokumente.

Parlamentarai taip pat paragino Rusiją aktyviai mažinti įtampą, nutraukiant karių mobilizaciją Ukrainos teritorijoje ir šalia jos, taip pat baigti karines provokacijas ir bauginimą.

„Taip pat raginame tarptautinę bendruomenę ir demokratinių šalių lyderius reikšti savo susirūpinimą bei griežtą nepritarimą rusų valdžios veiksmams. Toliau atidžiai stebėsime padėtį Rytų Ukrainoje, siekdami sumažinti įtampą ir galiausiai atkurti Ukrainos teritorinį vientisumą“, – pažymėjo įstatymų leidėjai.

Pareiškimą pasirašė 18 europarlamentarų iš Lenkijos, Vokietijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Danijos, Slovakijos, Rumunijos ir Prancūzijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.