Anglijos gyventojai į užsienį galės vykti ne anksčiau kaip nuo gegužės vidurio

Anglijos gyventojai vėl galės keliauti į užsienį ne anksčiau kaip gegužės viduryje. Jis tikįs, kad nuo gegužės 17 dienos tarptautinės kelionės vėl bus įmanomos, pirmadienį Londone sakė ministras pirmininkas Borisas Johnsonas. Tačiau dėl didelių infekcijų skaičių kitose šalyse kol kas esą per anksti dėl to spręsti.

Anglijos gyventojai vėl galės keliauti į užsienį ne anksčiau kaip gegužės viduryje.<br>PA/Scanpix nuotr.
Anglijos gyventojai vėl galės keliauti į užsienį ne anksčiau kaip gegužės viduryje.<br>PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2021, 8:14 AM

Todėl iki atskiro sprendimo galios dabartinis draudimas dėl kelionių į užsienį. Vėliau ketinama taikyti šviesoforo sistemą, kuria remiantis, priklausomai nuo situacijos kelionės šalyje, sugrįžus galios skirtingos testavimo ir karantino taisyklės. Kokios šalys taps „raudonomis“, „geltonomis“ ar „žaliomis“ ir nuo kada kelionių draudimas iš tikrųjų bus atšauktas, bus paskelbta prieš sistemos įvedimą.

Nors epidemiologinė padėtis Didžiojoje Britanijoje šiuo metu yra daug geresnė nei kitose šalyse, britams jau kelis mėnesius griežtai draudžiama palikti šalį. Išimtys taikomos tik, pavyzdžiui, laidotuvių, darbo ar gydymosi atvejais. Už neteisėtą mėginimą išvykti iš šalies gresia iki 5 000 svarų (5 900 eurų) baudos.

Britų vyriausybė ir toliau pasisako už palyginti griežtas priemones ir lėtą, laipsnišką suvaržymų atlaisvinimą, kad nebūtų pakenkta toli pažengusios vakcinacijos kampanijos sėkmei. Septynių dienų sergamumo rodiklis čia pastaruoju metu siekė 44 atvejus 100 000 gyventojų.

B. Johnsonas pirmadienį patvirtino, kad nuo balandžio 12 dienos žmonių Anglijoje laukia nauji atlaisvinimai. „Pirmadienį, 12 dieną, aš pats eisiu į aludę ir atsargiai, tačiau negrįžtamai savo lūpomis paliepsiu alų“, – kalbėjo premjeras. Aludės ir restoranai Anglijoje nuo kitos savaitės vėl galės atverti savo lauko terasas. Karantinas baigsis ir zoologijos sodams, sporto klubams, kirpykloms ir nebūtinų prekių parduotuvėms.

Kitos JK dalys pačios sprendžia dėl savo taisyklių, tačiau renkasi panašų kelią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.