Norvegijos laivybos pareigūnai pradėjo plukdyti pavojingai dreifavusį Nyderlandų laivą

Norvegijos laivybos pareigūnai trečiadienį pranešė, kad pradėjo buksyrais traukti Nyderlandų krovininį laivą, pavojingai dreifavusį link šalies krantų, kai laivo įgula buvo priversta jį palikti.

Norvegijos laivybos pareigūnai pradėjo plukdyti pavojingai dreifavusį Nyderlandų laivą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Norvegijos laivybos pareigūnai pradėjo plukdyti pavojingai dreifavusį Nyderlandų laivą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2021, 8:24 PM

Laivo „Eemslift Hendrika“ 12 narių įgula buvo išgelbėta pirmadienį per sudėtingą dviejų etapų operaciją po to, kai iš Vokietijos Bremerhafeno miesto į Kolvereido uostą Norvegijoje plaukusio laivo įgula pasiuntė nelaimės signalą.

Laivas gabeno keletą mažesnių laivų, o per audrą kroviniui pasislinkus, laivas pavojingai pakrypo į šoną. Taip pat sugedo laivo variklis ir laivas pradėjo dreifuoti link Norvegijos krantų.

Aštuonis laivo įgulos narius iš laivo denio iškėlė Norvegijos gelbėtojų sraigtasparnis, tačiau likusiems keturiems teko šokti į jūrą ir jie buvo paimti iš vandens.

Vaizdo įraše matyti, kaip į dešinę pakrypusį laivą talžė stiprios bangos.

Laivo tempimo operaciją buvo planuojama pradėti ketvirtadienį, tačiau laivas nukrypo nuo numatyto kurso ir buvo atplukdytas arčiau krantų nei tikėtasi, todėl laivybos pareigūnai turėjo skubiai imtis veiksmų.

„Buksyras jau prikabintas“, – paskelbė Norvegijos pakrančių administracija savo interneto svetainėje trečiadienį vakare. – Pavojaus laivui užplaukti ant seklumos išvengta.“

Ketvirtadienį „Eemslift Hendrika“ buvo lėtai tempiamas į Norvegijai priklausantį Olesiundo uostą, per naktį neiškilo „jokių ypatingų iššūkių“, pranešė pakrančių administracija „Kystverket“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.