Rygoje vakarėlį surengęs Rusijos diplomatas už policijos iškvietimą atsidėkojo necenzūriniu gestu

Kovo pabaigoje, nepaisant COVID-19 saugumo priemonių, privataus namo Kengarage kieme vyko vakarėlis, kuris dėl garsios muzikos pritraukė aplinkinių gyventojų dėmesį. Remiantis liudininkų nuotraukomis jo organizatorius – Rusijos karo atašė Ruslanas Ušakovas.

Liudininkų teigimu, šventės svečiai policijai atvažiavus pasislėpė namuose, o vėliau išvažiavo diplomatiniais numeriais pažymėtais automobiliais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Liudininkų teigimu, šventės svečiai policijai atvažiavus pasislėpė namuose, o vėliau išvažiavo diplomatiniais numeriais pažymėtais automobiliais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 6:15 PM

Pasak delfi.lv, kovo 27 d. renginyje dalyvavo apie 10 žmonių, galimai gyvenančių skirtinguose šeimos ūkiuose. Policija buvo iškviesta į vakarėlio vietą, tačiau po trumpo pokalbio su savininku teisėsaugos pareigūnai išvyko be tolesnių veiksmų.

Pasikalbėjęs su policininkais Rusijos karo atašė netruko išreikšti savo pykčio – nuotraukos fiksuoja kaip diplomatas rodo necenzūrinius gestus policiją iškvietusiems kaimynams.

Liudininkų teigimu, šventės svečiai policijai atvažiavus pasislėpė namuose, o vėliau išvažiavo diplomatiniais numeriais pažymėtais automobiliais.

Rygos miesto savivaldybės policijos atstovė Lāsma Greidāne portalui Delfi.lv patvirtino, kad kovo 27 dieną konkrečiu adresu Kengarage buvo gauti du iškvietimai dėl galbūt nesilaikomų COVID-19 apribojimų.

Policija neatskleidė informacijos apie aplankytų asmenų duomenis, todėl L.Greidane atsisakė komentuoti, ar policija kalbėjosi su Ruslanu Ušakovu ir ar jis pateikė diplomatinį pasą.

Latvijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Jānis Beķeris tvirtino, kad diplomatiniame pase suteikiamos privilegijos nesilaikyti saviizoliacijos ar kitų saugumo priemonių yra taikomos tik tais atvejais, kai asmuo atlieka tiesiogines pareigas kaip diplomatas.

Parengta pagal „Delfi.lv“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.