Gudrus pabėgimo planas neišdegė: Anglijos teismas lietuviui skyrė beveik 2 metus kalėjimo

Jungtinės Karalystės policija praneša apie sulaikytą lietuvį Piterbore, kuris nuo pareigūnų bandė slėptis ant namo stogo.

Kai dalis pareigūnųi bandė patekti į namą, D.Sungaila išsliūkino ant metalinio sodo stogo, siekdamas išvengti pareigūnų arešto. (Asociatyvi  nuotr.)<br>PA Images/Scanpix nuotr.
Kai dalis pareigūnųi bandė patekti į namą, D.Sungaila išsliūkino ant metalinio sodo stogo, siekdamas išvengti pareigūnų arešto. (Asociatyvi  nuotr.)<br>PA Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 12:26 PM, atnaujinta Apr 20, 2021, 12:31 PM

35-erių Donatas Sungaila manė, kad pergudraus kaimynystės paramos grupės pareigūnus, kurie vasario 21 d. atvyko į jo namus Piterbore, gavę apieškos orderį dėl galimo narkotikų verslo.

Kai dalis pareigūnų bandė patekti į namą, D.Sungaila išsliūkino ant metalinio sodo stogo, siekdamas išvengti pareigūnų arešto.

Nusikaltėlio nelaimei, du pareigūnai stovėjo kitame kiemo gale ir pastebėjo kažką judant ant stogo. Policininkai neišsidavė, jog mato jį ir stebėjo kaip lietuvis lėtais judėsiais juda link kaimynų sodo.

Po kelių akimirkų D.Sungaila akis į akį susidūrė su policininkų pora, kai jis buvo ką tik pasiekęs stogo kraštą ir greitai buvo sulaikytas.

Namo viduje komanda rado pilnu pajėgumu veikiantį kanapių ūkį. Iš viso lietuvis augino 206 kanapių sodinukus ir jau buvo sukaupęs atsargų vertų daugiau nei 173 tūkst. svarų.

Namo svetainė buvo paversta laikinu miegamuoju, o visi trys miegamieji viršuje buvo naudojami kanapėms auginti, vonios kambarys pertvarkytas į trąšų maišymo, paskirstymo ir laistymo centrą. Visos trys išorinės durys buvo užbarikaduotos iš vidaus.

D.Sungaila buvo areštuotas ir vėliau apkaltintas kanapių auginimu, dėl ko jis praėjusį mėnesį prisipažino teisme.

Pirmadienį jis pasirodė Piterboro karūnos teisme, kur jam buvo paskirta vienerių metų ir dešimtiems mėnesių įkalinimo nuobauda.

Tokios bausmės priežastis paaiškino detektyvas Jacobas Reevesas: „Kanapės yra ne tik neteisėta medžiaga, bet ir pripildomos įvairiausių kenksmingų medžiagų bei chemikalų, kai derlius yra parduodamas.

Kanapių fabrikai gali atnešti didžiules pinigų sumas nusikalstamoms grupuotėms ir dažnai sukelia smurtą ir kitokią nusikalstamą veiklą, kurios mes nenorime savo bendruomenėse.“

Parengta pagal „Peterboroughtoday“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.