Trys iš septynių Haityje pagrobtų katalikų dvasininkų paleisti

Trys iš septynių Haityje anksčiau šį mėnesį pagrobtų katalikų dvasininkų buvo paleisti, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP sakė Bažnyčios atstovas.

Tuščia katalikų bažnyčia Haityje. Visos katalikų įstaigos uždarytos protestuojant prieš dvasininkų pagrobimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Tuščia katalikų bažnyčia Haityje. Visos katalikų įstaigos uždarytos protestuojant prieš dvasininkų pagrobimą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2021, 11:03 AM

Iš viso Krua de Bukė mieste, esančiame į šiaurės rytus nuo Haičio sostinės Port o Prenso, balandžio 11 dieną buvo pagrobta 10 žmonių, įskaitant septynis dvasininkus: penkis haitiečius ir du prancūzus.

Neramumų krečiamos salos Vyskupų konferencijos atstovas tėvas Loudger Mazile'as sakė, kad „prancūzai dar nepaleisti“ ir kad tarp paleistųjų taip pat nėra pasauliečių.

Po šio pagrobimo atsistatydino Haičio vyriausybė ir buvo paskirtas naujas premjeras. Pasak prezidento Jovenelio Moise'o, šis žingsnis „suteiks galimybę spręsti didelę nesaugumo problemą ir tęsti diskusijas, kad būtų pasiektas sutarimas, būtinas šalies politiniam ir instituciniam stabilumui“.

Pagrobtieji dvasininkai – keturi kunigai ir vienuolė iš Haičio, taip pat kunigas bei vienuolė iš Prancūzijos – vyko į naujo parapijos kunigo įvesdinimą. Trys pagrobti pasauliečiai yra šio įvesdinamo haitiečių kunigo, kuris nebuvo pagrobtas, šeimos nariai.

Pareigūnai dėl pagrobimo įtaria ginkluotą grupę „400 Mawozo“, sakė šaltinis policijoje.

Port o Prenso ir kitose provincijose pastaruoju metu padaugėjo pagrobimų dėl išpirkos ir tai atspindi didėjančią ginkluotų gaujų įtaką šioje nesaugioje Karibų valstybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.