A. Merkel ragina vokiečius priimti griežtus suvaržymus dėl koronaviruso

Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino vokiečius priimti visoje šalyje dėl pandemijos įvestus griežtesnius apribojimus, kurie įsigaliojo vidurnaktį.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino vokiečius priimti visoje šalyje dėl pandemijos įvestus griežtesnius apribojimus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino vokiečius priimti visoje šalyje dėl pandemijos įvestus griežtesnius apribojimus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2021, 2:49 PM

Nuo šeštadienio tarp 22 val. vakaro ir 5 val. ryto taikoma komendanto valanda, dar labiau apribojami asmeniniai kontaktai ir patekimas į nebūtinų prekių parduotuves tuose regionuose, kur sergamumo situacija yra prasčiausia.

Šeštadienį savo kassavaitiniame kreipimesi A. Merkel pripažino, kad naujosios taisyklės yra „griežtos“, tačiau pabrėžė, kad jos yra būtinos, siekiant pažaboti viruso plitimą šalyje.

Vokietijos ligų kontrolės agentūra penktadienį informavo apie dar 23 392 naujus ligos ir 286 mirties atvejus nuo COVID-19. Nuo pandemijos pradžios, Vokietijoje nustatyta 3,3 mln. užsikrėtimų ir 81 444 mirtys.

A. Merkel teigė, kad naujos priemonės, kurios automatiškai įsigalioja regionuose, kur naujų užsikrėtimų skaičius 100 tūkst. gyventojų per savaitę yra didesnis nei 100 atvejų, yra „skubiai reikalingos“.

Nurodydama kitas šalis, tokias kaip Jungtinė Karalystė, Portugalija ir Airija, kuriose įvedus griežtus apribojimus infekcijos plitimas smarkiai sumažėjo, kanclerė gynė naujus Vokietijos apribojimus prieš kritikus, kurie tokius valdžios veiksmus vadino pertekliniais.

„Nė viena šalis, kuriai pavyko įveikti trečiąją pandemijos bangą ir vėl sušvelninti apribojimus, to nepadarė be tokių griežtų priemonių, kaip, pavyzdžiui, komendanto valanda“, – sakė A. Merkel.

Dešimtys Vokietijos įžymybių šią savaitę skelbė vaizdo įrašus, kuriuose tyčiojosi iš apribojimų ir tų, kurie juos palaiko.

Kai kurie iš jų jau ištrynė savo vaizdo įrašus ir atsiprašė, kad atkartojo kraštutinių dešiniųjų naratyvus apie pandemiją, taip sumenkindami dėl COVID-19 artimųjų netekusių žmonių skausmą.

Vokietijos įstatymų leidėjai šią savaitę patvirtino teisės aktus, numatančius „avarinį stabdį“ vietovėse su aukštu sergamumu bei įvedančius vienodas priemones visose 16-oje žemių, taip panaikinant anksčiau buvusius skirtumus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.