Juodžiausias scenarijus virto realybe: Burkina Fase dingę trys vakariečiai – nužudyti

Burkina Faso rytinėje dalyje dingusius tris Vakarų valstybių piliečius „teroristai“ nužudė, antradienį pranešė šaltinis saugumo tarnybose naujienų agentūrai AFP.

 Burkina Fase ieškoma trijų pagrobtų vakariečių, baiminamasi dėl jų gyvybių.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
 Burkina Fase ieškoma trijų pagrobtų vakariečių, baiminamasi dėl jų gyvybių.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 5:20 PM, atnaujinta Apr 27, 2021, 6:53 PM

„Labai gaila, bet tris vakariečius teroristai nužudė“, – sakė šaltinis, kalbėdamas apie du Ispanijos ir vieną Airijos pilietį, dingusius po pirmadienio išpuolio.

Ispanijos vyriausybė kiek anksčiau antradienį patvirtino, kad du šalies piliečiai buvo nužudyti per pasalą rytinėje Burkina Faso dalyje.

„Blogiausia naujiena buvo patvirtinta. Mūsų visų užuojauta Davido Beriaino ir Roberto Fraile, kurie buvo nužudyti Burkina Fase, artimiesiems ir draugams“,  – parašė Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas socialiniame tinkle „Twitter“, girdamas žmones „kurie, kaip ir šie, užsiima drąsia ir svarbia žurnalistika konflikto zonose“.

Du ispanų žurnalistai ir Airijos pilietis dingo pirmadienį netoli nacionalinio parko, per spaudos konferenciją pranešė Ispanijos užsienio reikalų ministrė  Arancha Gonzalez Laya.

Abu ispanai, gyvenę šiaurinėje šalies dalyje, kūrė dokumentinį filmą apie tai, kaip Burkina Faso valdžios pareigūnai kovoja su parko teritorijoje gyvenančių bendruomenių brakonieriavimu. Išpuolio metu jie buvo maždaug 40 žmonių grupėje, informavo ministrė.

„Tai yra pavojinga vietovė, kur paprastai veikia teroristai, banditai ir džihadistai“, – sakė ji.

Airijos vyriausybė pareiškė, kad „žino apie pranešimus ir palaiko glaudų ryšį su tarptautiniais partneriais dėl padėties vietoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.