Kraupi žinutė: Ispanijos ministrei atsiųstas peilis su raudonomis dėmėmis

Ispanijos turizmo ministrė Reyes Maroto pirmadienį pranešė, kad jai buvo paštu atsiųstas peilis su raudonos spalvos dėmėmis.

 Ministrė parodė nuotrauką, kurioje matyti raudonomis dėmėmis išmargintas peilis.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Ministrė parodė nuotrauką, kurioje matyti raudonomis dėmėmis išmargintas peilis.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Ministrė parodė nuotrauką, kurioje matyti raudonomis dėmėmis išmargintas peilis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Ministrė parodė nuotrauką, kurioje matyti raudonomis dėmėmis išmargintas peilis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Ministrė parodė nuotrauką, kurioje matyti raudonomis dėmėmis išmargintas peilis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Ministrė parodė nuotrauką, kurioje matyti raudonomis dėmėmis išmargintas peilis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 11:19 AM

Kiek anksčiau dar keli kairiojo sparno aukšto rango politikai sulaukė laiškų su šoviniais ir grasinimais mirtimi.

Kairieji, prieš gegužės 4 dieną vyksiančius regioninius rinkimus atsiliekantys viešosios nuomonės apklausose, dėl grasinimų kaltina kraštutinius dešiniuosius.

„Negalime būti bauginami. Suvokiame, kad demokratija įveiks neapykantą“, – prie parlamento žurnalistams sakė R. Maroto, pateikusi policijai skundą dėl gauto grasinančio laiško.

Ministrė parodė nuotrauką, kurioje matyti raudonomis dėmėmis išmargintas peilis. Policija aiškinasi, ar tai kraujas, ar dažai.

Socialistė R. Maroto nuo 2018 metų užėmė turizmo ir pramonės ministro postą premjero Pedro Sanchezo kairiojo sparno vyriausybėje.

Ji aktyviai dalyvavo rinkimų kampanijoje, agituodama per kitą savaitę vyksiančius rinkimus balsuoti už Socialistų partijos kandidatą vadovauti Madrido regiono vyriausybei.

P. Sanchezas tviteryje griežtai pasmerkė grasinius politikams.

„Gana! Nepaliksime to be atsako. Neleisime neapykantai griauti sambūvio Ispanijoje“, – pridūrė premjeras.

Ispanijos žiniasklaida pranešė, jog nustatyta, kad ministrei peilį nusiuntė psichikos sveikatos problemų turintis vyras.

Nacionalinės policijos atstovė, su kuria susisiekė naujienų agentūra AFP, patvirtino, kad įtariamasis nustatytas, tačiau daugiau jokios informacijos nesuteikė.

Kadenciją baigianti Madrido regiono vadovė Isabel Diaz Ayuso, kylanti konservatyvios Liaudies partijos (PP) politikos žvaigždė, apkaltino kairįjį sparną, esą šis siekia išnaudoti tuos grasinimus politiniais tikslais.

„Cirkas“

„Visi politikai kažkuriuo metu sulaukia grasinimų. Skirtumas tas, kad kai kurie mūsų jų nekomentuoja, mes nedarome cirko“, – sakė I. Diaz Ayuso.

Praėjusią savaitę vidaus reikalų ministras Fernando Grande-Marlaska, Civilinės gvardijos vadovė Maria Gamez ir kraštutinių kairiųjų partijos „Podemos“ lyderis Pablo Iglesias gavo grasinančių laiškų su šoviniais.

„Šiandien tai buvau aš, bet jei kraštutinių dešiniųjų nebaudžiamumas ir jų munduro balinimas žiniasklaidoje tęsis, rytoj tai bus kiti kolegos“, – ketvirtadienį tviteryje rašė P. Iglesias ir paskelbė nuotrauką, kurioje matyti jo gautas ranka rašytas laiškas ir keturi šoviniai.

Praėjusį mėnesį P. Iglesias atsistatydino iš P. Sanchezo vyriausybės vicepremjero posto, kad galėtų kaip „Podemos“ kandidatas balotiruotis į Madrido regiono vadovus.

Grasinantys laiškai supurtė rinkimų kampaniją.

Penktadienį P. Iglesias išėjo iš rinkimų kampanijos debatų radijuje, kai kraštutinių dešiniųjų partijos „Vox“ kandidatė išsakė abejonių dėl minėtų grasinimų.

P. Sanchezas sekmadienį pabandė sutelkti kairiojo sparno rinkėjus, įspėdamas, kad „Vox“ yra „grėsmė“ demokratijai.

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad daugiausiai vietų turėtų užsitikrinti konservatyvi Liaudies partija (PP), tačiau jai gali reikėti „Vox“ paramos, kad galėtų valdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.