Stambule policija sulaikė dešimtis uždraustos demonstracijos dalyvių

Stambulo policija šeštadienį sulaikė dešimtis žmonių, mėginusių surengti Gegužės 1-osios demonstracija, nors šalyje galioja dėl koronaviruso pandemijos įvestas masinių sambūrių draudimas.

Demonstracija Stambule.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Demonstracija Stambule.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2021, 3:05 PM, atnaujinta May 1, 2021, 3:06 PM

Mažiausiai 100 demonstrantų buvo sulaikyti, kai mėgino žygiuoti į Taksimo aikštę, sakė naujienų agentūros AFP korespondentai. Protestuotojai taip pat rinkose kitose teritorijose, įskaitant populiarų Istiklalo (Nepriklausomybės) prospektą.

Suglaudę skydus policijos pareigūnai jėga stūmė minią, o kiti policininkai tuo metu tempė sučiuptus demonstrantus, pasakojo vienas korespondentas.

Šiuolaikinių advokatų asociacijos Stambulo padalinys nurodė, kad buvo sulaikyta 170 žmonių.

Turkijoje nuo balandžio 29 dienos įsigaliojo griežtas karantinas, įvestas dėl koronaviruso pandemijos trečiosios bangos, per kurią buvo užfiksuota paros mirštamumo rekordų. Penktadienį buvo paskelbta, kad šalyje per parą mirė apie 394 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Per kasmet rengiamus Gegužės 1-osios minėjimus Turkijoje policija dažnai sulaiko jų dalyvių.

Minint Tarptautinę darbo dieną Taksimo aikštė dažnai tapdavo susirėmimų židiniu nuo 1977 metų, kai joje dėl policijos veiksmų neramumų laikotarpiu žuvo 34 žmonės.

Nedidelė grupė žmonių, vadovaujama Turkijos tikrųjų profesinių sąjungų konfederacijos (HAK-IS) dalyvavo sankcionuotame renginyje Taksimo aikštėje.

Sostinėje Ankaroje taip pat buvo sulaikyta mažiausiai 11 žmonių, mėginusių surengti Gegužės 1-osios eitynes, pranešė vietos žiniasklaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.