Kardu ginkluotas užpuolikas įsiveržė į vaikų darželį Brazilijoje: nužudė 3 vaikus ir 2 darbuotojus

Brazilijoje kardu ginkluotas 18-metis užpuolikas antradienį įsiveržė į vieną vaikų darželį ir nužudė tris vaikus bei du darbuotojus, pranešė vietos policija.

 Kardu ginkluotas užpuolikas įsiveržė į vaikų darželį Brazilijoje: nužudė 3 vaikus ir 2 darbuotojus.<br> 123rf.com nuotr.
 Kardu ginkluotas užpuolikas įsiveržė į vaikų darželį Brazilijoje: nužudė 3 vaikus ir 2 darbuotojus.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2021, 6:52 AM

Vėliau užpuolikas japoniško stiliaus kardą nukreipė į save, persirėždamas kaklą, pilvą ir krūtinę, pranešė pareigūnai apie 10 tūkst. gyventojų turinčiame pietiniame Saudadeso mieste Santa Katarinos valstijoje.

„Jis buvo nuvežtas į ligoninę kritinės būklės“, – sakoma policijos pranešime.

Pareigūnai nepaminėjo jokio galimo šios šiurpios atakos motyvo ir nurodė, kad užpuolikas anksčiau į teisėsaugos akiratį nebuvo patekęs.

„Kai į vaikų darželį atvyko ugniagesiai, jie pamatė itin žiaurią sceną. Ten buvo jau mirusių vaikų ir viena darbuotoja“, – žurnalistams pasakojo gelbėjimo tarnybos darbuotojas Leonardo Ecco.

Darbuotoja Aline Biazebetti, incidento metu buvusi savo namuose netoli užpultos ikimokyklinio ugdymo įstaigos, pasakojo apie patirtą siaubą, kai suvokė, kad dedasi viduje.

„Girdėjau klyksmus, pagalbos šauksmus. Pasakiau savo tėvui: „Kažkas atsitiko vaikų darželyje.“ Išėjau į lauką ir pamačiau savo bendradarbes, besišaukiančias pagalbos: „Iškvieskit policiją – ginkluotas žmogus įsiveržė vidun ir žudo vaikus“, – sakė 27-erių A. Biazebetti.

„Sugebėjau iškviesti policiją. Jie [pareigūnai] išėjo su sužeistu vaiku, todėl mano tėvas paėmė automobilį, ir mes jį nuvežėme į ligoninę“, – pridūrė darbuotoja.

Vaikų amžius nebuvo paskelbtas. Vietos žiniasklaida pranešė, kad tame centre buvo globojami nuo pusės iki dvejų metų vaikai.

Ketvirtas vaikas buvo lengvai sužeistas, policijos viršininkas Jeronimo Marcalis Ferreira sakė žurnalistams prie užpultos įstaigos, kur policija ir gelbėjimo tarnybų darbuotojai buvo atitvėrę teritoriją.

Vienas policininkas sakė, kad užpuolikas turėjo „samurajiško stiliaus“ kardą ir pademonstravo jį žiniasklaidai. Ginklas, suvyniotas į geltoną plastiką, atrodė kaip ilgas peilis arba trumpas kardas.

Valstijos gubernatorė Daniela Reinehr paskelbė Santa Katarinoje trijų dienų gedulą.

Vėliausia ataka prieš nepilnamečių globos ar ugdymo įstaigas Brazilijoje įvyko 2019 metų kovą, kai du buvę mokiniai nušovė aštuonis žmones ir nusižudė vienoje vidurinėje mokykloje pietryčių mieste Suzane, esančiame netoli San Paulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.